srijeda, 03.07.2024 15:31

Adresa Prisavlje 3 (0)

Adresa Prisavlje 3 (Originalni naziv)

dokumentarni

Suvremena zgrada Hrvatske radiotelevizije desetljećima je bila san djelatnika

Suvremena zgrada Hrvatske radiotelevizije desetljećima je bila san djelatnika koji su svakodnevno svladavali prepreke rada na gotovo 25 lokacija po čitavome gradu. Ideja o izgradnji nove zgrade na Trnju iskristalizirala se početkom 1960-ih kada je održan i arhitektonski natječaj. Sljedećih trideset godina, s mijenama gospodarskih i političkih prilika ali i same tehnologije proizvodnje televizijskog i radijskog programa, mijenjale su se i koncepcije zgrade, građevinski program, projektanti, izvođači... O realizaciji ove ni danas u cijelosti ostvarene ideje, čije su dvije važne etape zaključene 1989. prvim emitiranjem s Prisavlja a zatim 2005. otvorenjem dvaju tada najsuvremenijih televizijskih studija, govore arhitekti i urbanisti, sudionici pothvata - Branko Kincl, Andrija Mutnjaković, Dražen Juračić, Zoran Gliha i Nenad Bach.
 

Suvremena zgrada Hrvatske radiotelevizije desetljećima je bila san djelatnika koji su svakodnevno svladavali prepreke rada na gotovo 25 lokacija po čitavome gradu.

Ideja o izgradnji nove zgrade na Trnju iskristalizirala se početkom 1960-ih kada je održan i arhitektonski natječaj. Sljedećih trideset godina, s mijenama gospodarskih i političkih prilika ali i same tehnologije proizvodnje televizijskog i radijskog programa, mijenjale su se i koncepcije zgrade, građevinski program, projektanti, izvođači... O realizaciji ove ni danas u cijelosti ostvarene ideje, čije su dvije važne etape zaključene 1989. prvim emitiranjem s Prisavlja a zatim 2005. otvorenjem dva tada najsuvremenija televizijska studija, govore arhitekti i urbanisti, sudionici pothvata - Branko Kincl, Andrija Mutnjaković, Dražen Juračić, Zoran Gliha i Nenad Bach.


Komentari (0)

Foto