Botanički vrt Kew na tanjuru (2015)

Kew on a Plate (Originalni naziv)

dokumentarni

Raymond Blanc i Kate Humble pripremat će jela i govoriti o raznim aspektima našeg odnosa prema hrani

 
Režija:
Scenarij:
Uloge: Raymond Blanc, Ruth Goodman, Kate Humble

Filmografija

Najveći svjetski centar za botanička istraživanja, Botanički vrt u Kewu, udomit će novi voćnjak i povrtnjak, a domaćini serije Raymond Blanc i Kate Humble pripremat će jela i govoriti o raznim aspektima našeg odnosa prema voću i povrću.

Novi voćnjak i povrtnjak posađeni su na mjestu nekadašnjeg dekorativnog povrtnjaka iz georgijanskog razdoblja. Ondje će kuhar svjetskoga glasa Raymond Blanc i ljubiteljica prirode Kate Humble uzgajati voće i povrće te od sezonskih namirnica pripremati ukusna jela.
Kao veliki ljubitelji voća i povrća i njihovih jedinstvenih okusa, Raymond i Kate istražuju zanimljive priče iz prošlosti različitih plodova - od uzbuđenja koje je izazvala pojava prvog ananasa u Velikoj Britaniji do boba prokrijumčarenog iz Francuske u čarapi za vrijeme Drugog svjetskog rata.
Kao najveća svjetska riznica botaničkog blaga, Botanički vrt u Kewu podupire ovaj projekt i stavlja na raspolaganje znanje prikupljeno tijekom više od 250 godina iskustva. Pomaže nam da otkrijemo fascinantnu prošlost danas omiljenih vrsta voća i povrća.

Komentari (0)

Foto