Početi iznova (1979)

Starting Over (Originalni naziv)

komedija romantika

Film prati nevolje nedavno rastavljenog muškarca dok traži ljubav s opreznom ženom

 
Režija: Alan J. Pakula
Scenarij: James L. Brooks
Uloge: Burt Reynolds, Jill Clayburgh, Candice Bergen, Mary Kay Place

Filmografija

Burt Reynolds je sredovječni muškarac koji pati od nedostatka samopouzdanja kada ga ostavi ambiciozna supruga pjevačica, sve dok ne uđe u novu vezu s Marilyn (Jill Clayburgh). Međutim, nikako ne može preboljeti svoju bivšu ženu.

Phil Potter ne može vjerovati kada ga njegova slavoljubiva supruga pjevačica Jessica izbaci iz kuće kako bi ostvarila svoje snove o karijeri, no dodatno otkriće o njezinoj nevjeri ubrza njegovu želju za odlaskom. Preselivši se u Boston, Phil se snalazi uz pomoć svog brata psihijatra Mickeyja i pridruži se terapijskoj grupi za rastavljene muškarce.

Phil se zaista počne bolje osjećati kad mu Mickey i njegova supruga Marva dogovore spoj s Marvinom prijateljicom Marilyn, odgojiteljicom u vrtiću kojoj su rastavljeni muškarci nanijeli puno boli i tuge.

Phil je osvoji te je čak nagovori da se useli k njemu, ali neočekivani posjet Jessice, besramno odjevene i pune kajanja, te napadaj panike prilikom kupnje kauča, zaprijete okončati Philov nov život s Marilyn prije nego što je uopće imao priliku započeti.


Komentari (0)

Foto