Samo nevolja (1991)

NOTHING BUT TROUBLE (Originalni naziv)

komedija avantura

Biznismen i njegovi prijatelji nakon malog prekršaja postanu zatočenicima sadističkog suca

 
Režija: Dan Aykroyd
Scenarij: Dan Aykroyd, Peter Aykroyd
Uloge: Chevy Chase, Dan Aykroyd, Demi Moore, John Candy, Valri Bromfield, ...

Filmografija

Neočekivan spoj klasične komedije napravljene po pravilima zlatnog doba žanra osamdesetih godina prošlog stoljeća i doista zastrašujuće atmosfere gradića u kojem ne možete ni pretpostaviti što vas sve čeka, "Samo nevolja" 1991. godine nije baš najbolje prošla na kino-tržištu, ali se zato do danas održala kao kvalitetan primjer kreativno isplativog vjerovanja u vlastitu viziju.

Željeli su malo bijega od svakodnevnih problema, a dočekala ih je samo nevolja. Kako bi do kraja impresionirao prekrasnu Diane Lightston (Demi Moore), veliki financijer Chris Thorne (Chevy Chase) poziva je na izlet izvan grada, u Atlantic City. Međutim, na putu do tamo Thorne počini sitan prometni prijestup zbog čega njih dvoje i njihovi brazilski suputnici bivaju uhićeni i izvedeni pred sud u bizarnom gradiću punom nesvakidašnjih likova. Ono što je najčudnije, a ujedno i najopasnije, njihova je kazna.
Redatelj, scenarist i jedan od glumaca Dan Aykroyd svoje je poslove odradio bez ikakve zamjerke, dok je Chevy Chase prepoznatljivo sjajan kao čovjek usred neočekivane situacije.

Komentari (0)

Foto