Treće čudo (1999)

THIRD MIRACLE (Originalni naziv)

drama

Skromna pobožna žena, neobjašnjivih moći, trebala bi biti proglašena blaženom

 
Režija: Agnieszka Holland
Scenarij: Richard Vetere, John Romano
Uloge: Ed Harris, Sofia Polanska, Anne Heche, Barbara Sukowa, Pavol Simon, ...

Filmografija

Smrt pobožne skromne žene rasplakala je kip Djevice Marije, a jedna nasmrt bolesna djevojčica neobjašnjivo je izliječena. Svećenik poljuljane vjere, umoran od životnih iskušenja, poslan je od skeptičnog vatikanskog biskupa da istraži slučaj i mogućnost da se ženu proglasi blaženom...

Skromna pobožna žena, koja je imala neobjašnjive moći, trebala bi biti proglašena blaženom, ali vatikanski biskup je skeptičan i šalje svećenika po mišljenje. Međutim, ženina  smrt rasplakala je kip Djevice Marije, a jedna nasmrt bolesna djevojčica izliječena je. Za vrijeme istrage, svećenik poljuljane vjere, umoran od životnih iskušenja, doživljava duhovno spasenje i ponovno otkriva značenje i važnost života.

Najbolji poziv na gledanje filma je sjajna gluma fantastičnog Eda Harrisa, koji tumači lik svećenika Franka Shorea i briljira u jednoj od svojih najzahtjevnijih uloga. Agnieszka Holland režirala je ovu snažnu dramu, a u svojoj biografiji zabilježila je i zapažena redateljska ostvarenja poput hvaljenih filmova "Total Eclipse" s Leonardom DeCapriom u glavnoj ulozi i "Golden Dreams", u kojem je nastupila Whoopi Goldberg. Kao zanimljivost, dodajmo da je Holland režirala i jednu epizodu serije "Zaboravljenog slučaja", koju smo imali prilike gledati na RTL Televiziji.


Komentari (1)

Foto