Moja obitelj (1995)

MY FAMILY (Originalni naziv)

drama

Ambiciozni hispanoamerički književnik pripovjeda kroniku svoje obitelji

 
Režija: Gregory Nava
Scenarij: Gregory Nava, Anna Thomas
Uloge: Jimmy Smits, Eduardo López Rojas, Jenny Gago, Edward James Olmos, ...

Filmografija

Snimljena u suprodukciji glasovitog Francisa Forda Coppole 1996. My Family nominirana za Oscara u kategoriji najbolje šminke, a godinu ranije nagrađena na međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastiánu, ambiciozna obiteljska dramska kronika suscenarista i redatelja Gregoryja Nave, filmaša 1985. nominiranog za Oscara za najbolji izvorni scenarij drame "El Norte".

Markantni Paco Sanchez (E. J. Olmos) ambiciozni je hispanoamerički književnik iz Los Angelesa koji pripovijeda kroniku svoje obitelji. Nakon smrti njegova djeda 1926. godine, poslije meksičke revolucije, Pacov je otac Jose (J. Vargas) mučen glađu i neimaštinom pješačeći punih godinu dana iz siromašnog meksičkog sela stigao u Los Angeles.Zaposlio se kao vrtlar na imanju bogatih bijelaca, gdje je jednog dana ugledao dadilju njihove djece, privlačnu Mariu (J. Lopez).

Ljubav je bila obostrana, te se dvoje mladih ubrzo vjenčalo, da bi na svijet nedugo potom stigao sin Paco, a uskoro i kći Irene. Njihov miran život u skromnoj kolibi poremetila je velika gospodarska kriza, a obitelj se našla ugrožena kad je trudna Maria 1933. godine uhićena i deportirana u Meksiko.Nakon što je ondje rodila sinčića Jesusa zvanog Chucho, Maria je s njim krenula na iscrpljujući dvogodišnji put u Los Angeles. Nitko tada nije mogao ni slutiti da će dva i pol desetljeća kasnije Chucho (E. Morales) postati jedan od najopasnijih gangstera u zloglasnom istočnom dijelu grada.

Jose (E. López Rojas) i Maria (J. Gago) u međuvremenu su uz Paca (B. Martinez), Irene (M. Canals) i Chucha dobili još troje djece, kći Toni (C. Marie) i sinove Jimmyja (J. Hernandez) i Guillerma zvanog Memo (G. Albert). Dok se Irene uskoro udala, a Toni odlučila postati časna sestra, jedino je temperamentni Chucho ostao crna ovca u obitelji.

 


Komentari (0)

Foto