Baltička oluja (2003)

Baltic Storm (Originalni naziv)

triler drama

Istražujući potonuće trajekta s tajnim teretom novinarka se uvuče u mrežu tajnih službi

 
Režija: Reuben Leder
Scenarij: Reuben Leder, Jutta Rabe
Uloge: Greta Scacchi, Jürgen Prochnow, Donald Sutherland, Dieter Laser, ...

Filmografija

U noći s 27. na 28. rujna 1994, švedsko-estonski trajekt Estonia tone usred Baltičkog mora. 852 ljudi pogiba, a samo 145 je spašeno. Do danas je to najveća morska katastrofa u europskim morskim vodama, od kraja II. Svjetskog rata. Julia Reuter, novinarka vodećeg njemačkog TV časopisa u Berlinu pokušava otkriti lanac krijumičara oružja iz Rusije. Njezina ju istraga vodi do Tallinna, u Estoniji.

Tijekom noći s 27. na 28. rujan 1994., švedsko-estonski trajekt Estonia potone nasred Baltičkog mora. Život gube 852 osobe, a samo njih 145 uspijeva se spasiti. Do današnjeg dana, ova tragedija je najveća brodska katastrofa u europskim vodama od kraja Drugog svjetskog rata.

Julia Reuter, novinarka vodećeg njemačkog televizijskog magazina u Berlinu, pokušava napisati ekskluzivnu priču o crnom tržištu oružja koje se krijumčari iz Rusije. Njezino istraživanje dovede je u glavni grad Estonije Talin, gdje joj u noći 27. rujna 1994. pred nosom pobjegne trajekt Estonia. Jedno od vozila na brodu je i kamion s oružjem visoke tehnologije.

Erik Westermark je odvjetnik iz Švedske, koji se sa svojim 10-godišnjim sinom vraća s krstarenja estonskom obalom. Oni se ukrcaju na Estoniju kako bi se vratili u Švedsku. No trajekt nikad nije stigao na predviđeno odredište. Potonuo je nasred hladnog Baltičkog mora. Erik je jedan od preživjelih. Ali sudbina njegovog sina je u početku neizvjesna.

Dok je izvještavala o tragičnom potonuću, Julia upoznaje Erika u bolnici u Stockholmu. Oboje ubrzo shvate da žurno sastavljeno vladino povjerenstvo za istragu ulaže velike napore kako bi zataškalo stvarne činjenice o potonuću trajekta.


Komentari (0)

Foto