Labirint zločina (2006)

Day Break (Originalni naziv)

akcija triler drama

Taye Diggs je detektiv koji iznova proživljava isti dan

 
Režija: Rob Bowman, Bryan Spicer
Scenarij: Paul Zbyszewski, David Graziano, ...
Uloge: Taye Diggs, Moon Bloodgood, Victoria Pratt, Adam Baldwin, Meta Golding, ...

Filmografija

Kada detektiv Brett Hopper ustane tog jutra, pomisli da ga čeka još jedan normalan dan. No vara se. Ubrzo će saznati da je optužen za ubojstvo pomoćnika javnog tužioca Alberta Garze. Unatoč čvrstom alibiju, nitko mu neće vjerovati. Sljedećeg jutra kada ustane, saznat će da proživljava isti dan i da su njegovi voljeni u opasnosti...

Taye Diggs, koji je kao neodoljivi Kevin Hill oduševio hrvatsku publiku, vraća se na u Labirintu zločina kao detektiv koji iznova proživljava isti dan.

Detektiv Brett Hopper proživljava dan iz pakla, dan u kojemu sve ide naopako i samo želi da dan prođe. No krilatica "sutra je novi dan" kod njega ne funkcionira, jer kada se probudi ništa se ne mijenja...sve proživljava iznova i iznova.

Na ovaj osobiti dan Hopper je optužen za ubojstvo pomoćnika državnog tužitelja Alberta Garze. Iako je ponudio solidan alibi, nitko mu ne vjeruje. Polako shvaća da su mu namjestili i otisne se u bijeg. Putem otkriva trag na kojem su ne samo on, nego i njegovi bližnji u opasnosti. Nakon noći, kada se probudi shvati da je potpuno isti dan i sve se događa iznova. Kako bi prekinuo začarani ciklus i krenuo dalje sa životom, mora saznati tko mu je namjestio i otkriti kompleksnu zagonetku spletenu oko Garzina ubojstva. Prisiljen je istovremeno zaliječiti napuknute odnose s voljenima. Ili će Hopper prelomiti ovaj dan ili će taj dan slomiti Hoppera.

U ovom opasnom ciklusu zarobljena je i Hopperova djevojka Rita Shelten, prva žrtva misterioznih osoba koje su namjestile Hopperu. Isti dan pojavit će se i Ritin bivši suprug i Hopperov partner Chad Shelten, koji sada radi u internoj kontroli i ljubomoran je na njihovu vezu. On zna više o svemu što se događa nego što je spreman priznati. Hopperova sestra Jennifer Mathis trpi muževo zlostavljanje, a sada je u opasnosti zajedno sa svojom djecom, jer bratovim neprijateljima služi kao mamac. Hopperova partnerica Andrea Battle je pod utjecajem Odjela i interne kontrole i nije siguran može li joj vjerovati. Zloglasni vođa bande Damien Ortiz otkriva da je njegov paravan zaštićenog svjedoka raskrinkan i da je na neki način povezan s Hopperom i istom urotom.

Kako bi se probudio u novom danu, Hopper će morati riješiti misterij, dovesti svoj život u red i vagati svaku odluku, jer su njihove posljedice ili korak naprijed ili katastrofa.


Komentari (0)

Foto