Izgubljeni anđeo (2003)

THE LOST ANGEL (Originalni naziv)

triler

Detektivka traumatizirana ubojstvom majke traga za ubojicom koji razapinje svoje žrtve

 
Režija: Dimitri Logothetis
Scenarij: Nicholas Celozzi II, Dimitri Logothetis
Uloge: Alison Eastwood, Judd Nelson, Nicholas Celozzi II, C. Thomas Howell, ...

Filmografija

Podžanr trilera u kojima policijski detektivi tragaju za serijskim ubojicama ne prestaje intrigirati publiku. Stoga se svake godine na sjevernoameričkom, a zatim i na svjetskom kino i videotržištu pojavi pokoji novi naslov. Kanadsko-američka koprodukcija The Lost Angel snimljena je 2003., a premda je riječ o niskobudžetnom projektu pozornost je privukla zbog glavne glumice. To je Alison Eastwood (Tightrope, The Spring), kći slavnog Clinta Eastwooda koja se povremeno pojavljivala i u njegovim filmovima (Ponoć u vrtu dobra i zla).

Billie Palmer (A. Eastwood) policijska je detektivka čiji je izbor zvanja odredila tragedija iz rane mladosti kada joj je majka brutalno ubijena. Godinama kasnije ogrubjela od potrage za najrazličitijim zločincima, Billie radi na novom slučaju tragajući za serijskim ubojicom koji svoje žrtve ritualno razapinje ostavljajući poruke na drevnom jeziku. U istrazi joj pomažu kolege Julian (N. Celozzi II) i Banks (N. Edwards), a policiji se priključi i svećenik Brian (J. Nelson) koji u ubojičinim nedjelima pokušava pronaći poveznice s religijom. I dok se ubojstva redaju jedno za drugim, netko otme Billiejinu mlađu sestru Sand (C. Anstead)...
Riječ je o djelu autorskog dvojca Dimitrija Logothetisa (Hungry for You, Body Shot) i Nicholasa Celozzija II (Quiet Kill, Hidden Obsession). Obojica su napisala scenarij, dok je Logothetis režirao film, a Celozzi odglumio glavnu mušku ulogu. Priča prati policijsku detektivku Billie Palmer traumatiziranu majčinim ubojstvom koja s kolegama traga za serijskim ubojicom koji svoje žrtve ostavlja razapetima. Slažući mozaik stravičnih zločina detektivka će istodobno pokušati zatomiti i vlastitu bolnu prošlost, osobito kada joj i mlađa sestra postane metom nepoznatog zločinca.
Nedvojbeno nadahnuti najpoznatijim predstavnicima žanra poput hitova Kad jaganjci utihnu, Sedam i Skupljač kostiju, autori su filma realizirali korektan doprinos žanru igrajući na kartu netipične glavne junakinje - istodobno senzualne i ogrubjele policajke koja ne bira načine kako doći do cilja - podsjetivši dijelom i na likove koje je godinama tumačio upravo Clint Eastwood. K tome, zapletu su dodali i notu religijskog misticizma, a film nije mogao proći ni bez erotskog odmaka od mračne okosnice. Uz Alison Eastwood i Nicholasa Celozzija II u filmu glumi i zvijezda serijala Indiana Jones i Gospodar prstenova John Rhys-Davies te Judd Nelson (Billionaire Boys Club, serija Suddenly Susan) u ulozi oca Briana. Film je snimljen na lokacijama u Kanadi.

Komentari (0)

Foto