Bračne laži (2005)

Separate Lies (Originalni naziv)

triler drama romantika

Unatoč lažima i prijevari uspješan i iskren odvjetnik pristaje zaštiti svoju ženu

 
Režija: Julian Fellowes
Scenarij: Julian Fellowes, Nigel Balchin
Uloge: Tom Wilkinson, Emily Watson, Hermione Norris, Rupert Everett

Filmografija

Izvrsna kombinacija trilera i drame, "Bračne laži" su svakako jedan od ponajboljih britanskih filmova novog tisućljeća, u kojem će uživati svaki pravi ljubitelj filmske umjetnosti. Redatelj Julian Fellowes se kako ovim tako i svojim ostalim radovima dokazao kao pravi majstor dijaloga i ljudske emocije, koje uvijek sjajno ukomponira u okvir misterije.

Vrlo metodičan i iskren, James Manning (Tom Wilkinson) je uspješan odvjetnik koji radi u Londonu, ali sa svojom voljenom suprugom Anne (Emily Watson) živi izvan gradske vreve, u okolici. Jedne večeri, Manningovi organiziraju zabavu u svojoj kući. U isto vrijeme, supruga njihove kućepaziteljice Maggie (Linda Bassett) pregazi automobil u neposrednoj blizini kuće. Maggie je vidjela kako je riječ o Land Roveru, istome onakvom kakav vozi Jamesov prijatelj Bill Bule (Rupert Everett). James Billa uspije nagovoriti da sve idućeg jutra prizna policiji, no po povratku kući dočeka ga veliko iznenađenje. Naime, Anne mu prizna kako je upravo ona upravljala spornim vozilom, zato što je Bill njezin ljubavnik! James mijenja svoje mišljenje, i odluči zataškati istinu...
Iako je polazišna točka filma zločin i nužnost njegova priznanja, "Bračne laži" ipak naglasak stavljaju na odnose među likovima, te motive koji likove pokreću čak i kada ima na prvi pogled ne možemo pojmiti razloge. Za ovakav tip filma, koji očarava i atmosferom života britanske visoke klase, nužan je vrhunski glumački ansambl, koji ovdje predvodi uvijek maestralni Tom Wilkinson.

Komentari (0)

Foto