Jednom lopov (1997)

Once a Thief (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Napeta serija temeljena na akcijskom filmu slavnog redatelja Johna Wooa

 
Režija: Allan Kroeker, Steve DiMarco
Scenarij: Steven Barwin, Glenn Davis, William Laurin
Uloge: Ivan Sergei, Sandrine Holt, Nicholas Lea, Jennifer Dale, Howard Dell, ...

Filmografija

Umjetnost i akcija skladno i uvjerljivo djeluju zajedno u kriminalističkoj seriji "Jednom lopov", čiji se izvršni producent, veliki John Woo, pobrinuo da njeno stvaranje protekne bez ikakvih problema te da konačni rezultat zaista bude dostojan nošenja njegova imena, koje jamči kvalitetnu i nesvakidašnju akcijsku zabavu. Priča o dvama mladim bjeguncima iz kriminalnog carstva u Hong Kongu obiluje prvorazrednom akcijom, neočekivanim obratima u radnji, ali i odličnim glumačkim rolama okupljene ekipe.

Obučeni da budu eksperti različitih kriminalnih vještina, od borilačkih do prevarantskih, Mac Ramsey (Ivan Sergei) i Li Ann Tsei (Sandrine Holt), oboje u srednjim dvadesetima, odluče pobjeći moćnom hongkonškom bossu koji ih je i odgojio, kako bi mogli normalno živjeti bez svakodnevne napetosti i neprestanog opreza. Uhićen za vrijeme bijega, Mac je primoran boriti se protiv kriminala u Sjevernoj Americi, kao član elitnog odreda provoditelja zakona koji rješavaju slučajeve preopasne i preteške za obične policajce, u čemu se njegovo kriminalno iskustvo pokaže dragocjenim. U Vancouveru se ponovno susreće s Li Ann, koja je za njega mislila da je mrtav, a čiji je novi zaručnik Victor Mansfield (Nicholas Lea) bivši policajac i vođa Macove ekipe. Trzavice između Maca i Victora često se javljaju upravo za vrijeme najopasnijih akcija, a cijela se situacija dodatno zakomplicira kada odred dobije zadatak ubiti Michaela Tanga (Michael Wong), kojemu je Li Ann bila obećana za ženu i koji se zakleo kako će kazniti bjegunce zbog izdaje obitelji.

Spajajući akciju, humor i romansu u prepoznatljivom modernom stilu Johna Wooa, "Jednom lopov" je odlična kriminalistička serija koja će u svoje 24 jednosatne epizode zabaviti i najzahtjevnije gledatelje jer ni skoro cijelo desetljeće nakon prvotnog prikazivanja nije izgubila ništa od svoje lucidnosti i napetosti. Upravo je humor, često neočekivano ironičan, jedno od glavnih oružja serije u građenju identiteta koji se umnogome razlikuje od onog većine žanrovskih srodnika, koji su često uniformirani i jednoobrazni. To, naravno, ne znači kako je akcija na bilo koji način zapostavljena jer su scene potjera, eksplozija i tučnjava neke od najuvjerljivijih koje se mogu vidjeti na malim ekranima.

U glavnim ulogama nesuđenih ljubavnika gledamo Ivana Sergeia i Sandrine Holt, među kojima je nemoguće ne osjetiti „kemiju“ na kojoj počiva cijela serija. U ulozi koju autori opisuju kao „novovalnog Errola Flynna“, Ivan Sergei briljira i kao dramski i kao akcijski glumac, što baš i nije davao naslutiti u svojim prethodnim ulogama, a to samo pokazuje o kakvom se vrsnom glumcu radi. Nama najpoznatiji po ulozi šarmantnog i pomalo smotanog Jilla iz rado gledane serije "Jack & Jill", Sergei u svojoj filmografiji ima i nastupe u hvaljenim filmovima kao što su "Gunfighter's Moon", "Clean Break" i najpoznatiji - "Opasne misli". Njegova partnerica Sandrine Holt proslavila se ulogama u "Pocahontas", "Rapa Nui" i "Black Robe", za koju je bila nagrađena hvaljenim kritičarskim nagradama.


Komentari (0)

Foto