Kakvi frajeri! 2 (1993)

HOT SHOTS, PART DEUX (Originalni naziv)

akcija komedija ratni

Harley (C.Sheen) kreće u misiju spašavanja svog prijatelja pukovnika Waltera (R.Crenna)

 
Režija: Jim Abrahams
Scenarij: Jim Abrahams, Pat Proft
Uloge: Charlie Sheen, Lloyd Bridges, Valeria Golino, Richard Crenna

Filmografija

Redatelj i koscenarist Jim Abrahams, najpoznatiji je po ostvarenjima koja su nastala u suradnji s Davidom i Jerryjem Zuckerom."Kakvi frajevi 2" uspio je ponovno okupiti osnovicu glumačke ekipe, Charlieja Sheena, Valeriju Golino i Lloyda Bridgesa , a od novih snaga posebno se ističe Richard Crenna.

Napušten od ljubavi svog života, lijepe Ramade Rodham Heyman (V. Golino), Topper Harley (C. Sheen) napušta vojnu službu. Odlazi na Daleki istok gdje se pridružuje redovnicima koji se uzdržavaju popravljajući elektroničke aparate. Istodobno u Washingtonu, gdje je bivši Topperov zapovjednik Tug Benson (L. Bridges), sada predsjednik, vlada krizno stanje.
Nakon "Pustinjske oluje" nekoliko je američkih vojnika zarobljeno, a sve su dosadašnje misije oslobađanja propale, a njihovi su članovi zarobljeni. Za novu misiju ostao im je jedino Topper, ali on se u početku odbija vratiti nasilju. No, kada je pukovnik Walters (R. Crenna) i sam zarobljen, Topper napokon kreće u akciju.
Istodobno počinje ljubavnu vezu s agenticom CIA-e (B. Bakke) premda još voli Ramadeu. Ona se također nalazi u Iraku pokušavajući osloboditi svoga sadašnjeg supruga te se njih dvoje ponovno susreću.
Dvije godine nakon prvog dijela, u kina je stigao drugi dio "frajera". Iskušana formula prvog dijela je ponovljena, a parodiranje na nekolicinu filmskih klasika poput "Ramba", "Terminatora" i "Apokalipse danas" ni ovoga puta nije izostalo. Glumačkoj ekipi iz prvog dijela pridružio se je Rowan Atkinson, koji je svojom pojavom unio dodatnu dozu humora. Dakle, očekujte mnoštvo gegova i duhovitih dijaloga u novom dijelu odličnog komičnog klasika s početka 90-tih.

Komentari (1)

Foto