Nikad se nisam poljubila (1999)

NEVER BEEN KISSED (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Novinarka ponovo upiše srednju školu kako bi napravila reportažu o tinejdžerima

 
Režija: Raja Gosnell
Scenarij: Abby Kohn, Marc Silverstein
Uloge: Drew Barrymore, Michael Vartan, David Arquette, Molly Shannon, Leelee Sobieski

Filmografija

Efektna priča djelo je scenarističkog dvojca Abby Kohn i Marc Silverstein. Izbor D. Barrymore za glavnu ulogu bio je izvrstan potez producenata, jer je vrlo dobro odglumila novinarku-istraživačicu kao i nesigurnu srednjoškolku.

Darovita i marljiva Josie Geller (D. Barrymore) radi kao urednica u listu Chicago Sun-Times stekavši puno povjerenje svoga šefa Augustusa Straussa (J. C. Reilly). Josie zanemaruje privatni život koji joj je na mrtvoj točki još od srednje škole. Kada je urednik lista James Rigfort (G. Marshall) angažira da napiše reportažu o današnjoj američkoj mladeži, Josie kao srednjoškolka počne pohađati nastavu u gimnaziji, ali ni dalje ne zna kako pristupiti "vršnjakinjama". U tome joj odluči pomoći brat Robert (D. Arquette), a Josie otkrije mladog profesora Sama Coulsona (M. Vartan)...
Tko se ne bi volio vratiti u srednju školu i s iskustvom odrasle osobe proživjeti nanovo najljepše dane mladosti? Polazište je to ove romantične komedije čija je zvijezda Drew Barrymore. Nekadašnje čudo od djeteta iz "E.T.-ja" Stevena Spielberga, a zatim maloljetnica na rubu ponora zbog ovisnosti, Drew Barrymore je od druge polovice 1990-ih ustabilila svoju karijeru (Luda vjenčanja, Jednom zauvijek), a jedan od filmova koji je označio njezin povratak među najpoželjnije hollywoodske glumice i - producentice (Charliejevi anđeli) upravo je ova šarmantna priča u režiji Raje Gosnella (Kuća debele mame, Scooby-Doo). Njemu je to drugi film u karijeri nakon što je 1997. debitirao trećim nastavkom hita "Sam u kući".
Uz D. Barrymore u filmu glumi i M. Vartan (Za sve je kriva svekrva, serija Alias), zatim D. Arquette (serijal Vrisak), te J. C. Reilly. Od ostalih interpreta treba istaknuti i efektnu epizodu redatelja G. Marshalla (Zgodba žena, Odbjegla nevjesta), te u međuvremenu proslavljene J. Albu (Fantastična četvorka, Sin City) i L. Sobieski (Joan of Arc, Žestoki udar). Uz nominaciju za Young Artist Award u kategoriji najbolje filmske komedije, rad Raje Gosnella nominiran je i za dvije MTV-jeve nagrade (najbolja glavna ženska uloga i najbolji filmski poljubac, D. Barrymore i M. Vartana).

Komentari (0)

Foto