četvrtak, 13.08.2020 07:25

Mašine priče (2012)

Masha's Tales (Originalni naziv)

dječji animirani

Simpatična djevojčica Maša svojim omiljenim igračkama priča najljepše klasične bajke

sez.1 ep.12Katero poučno zgodbo bo danes Maša povedala svojim igračkam? Zgodbo o slamnatem biku, s katero bo igračkam razložila, da je vsaka stvar, če se jo le pravilno uporabi, lahko zelo koristna. In zgodbica o starcu, starki in njunem slamnatem bikcu govori ravno o tem.
 

Animirana serija "Mašine priče" je spinoff jedne od najpopularnijih animiranih serija za djecu, 'Maše i medvjeda'. Vidjet ćemo kako simpatična djevojčica Maša svojim omiljenim igračkama priča najljepše klasične bajke, a pritom ih 'ukrašava' dodajući vlastite detalje i pouke koje još nismo čuli.

Hiperaktivna i uvijek kreativna djevojčica Maša vraća se u animiranoj seriji za djecu u kojoj preuzima novu ulogu. Naime, najmlađi gledatelji imat će priliku vidjeti kako simpatična Maša u svakoj epizodi prepričava po jednu klasičnu bajku iz ruske i svjetske književnosti, i to pred probranom publikom koja se sastoji od njezinih omiljenih igračaka! Naravno, to ne bi bila svima omiljena Maša kada svojim pričama ne bi dodala nešto posebno - tijekom prepričavanja bajki, Maša ih nerijetko 'ukrasi' simpatičnim detaljima koje je sama izmislila. Primjerice, u njezinoj verziji 'Pepeljuge', princ je zapravo Orašar koji joj pomogne očistiti orahe i koji se pretvori u princa tek nakon što ga Pepeljuga poljubi na kraljevskome balu, a Maša nerijetko priči dodaje i svoj vlastiti kraj. Nakon toga, djevojčica svojim igračkama uvijek objasni i koja je pouka priče. I ovdje imamo priliku vidjeti kako Mašin kreativni um uvijek izvuče neku novu pouku za koju zasigurno nismo prethodno čuli. Osim Mašine verzije 'Pepeljuge', najmlađi gledatelji moći će čuti i njezine inačice brojnih poznatih i manje poznatih bajki s uvijek zanimljivim likovima - od 'Palčića' i 'Tri praščića', do 'Janka i čarobnog graha' i 'Ali Babe'. Uz prekrasnu animaciju, simpatične likove i poučne priče iz "radionice" male Maše, najmlađim gledateljima zasigurno neće biti dosadno, a usto će i naučiti nešto novo!

Komentari (0)

Foto