nedjelja, 02.06.2024 01:45

Prvaci svijeta (2016)

Prvaci sveta (Originalni naziv)

drama

Nakon igranog filma „Bit ćemo prvaci svijeta" naše junake gledamo i u TV seriji

sez.1 ep.2Nevena je jezna na dedka, ker ji ni povedal pomembnih informacij. A med intervjujem z Nebojšo Popovićem, ki ji razkrije, da se je v tistih povojnih letih na Kalemegdanu poleg košarke odvijalo tudi beograjsko nočno življenje, ugotovi, da je bila vloga njenega dedka veliko bolj kompleksna in da se je glede njega zmotila. Dedek sprejme njeno opravičilo, čeprav noče izdati svoje različice dogodkov.
 
Režija: Darko Bajić
Scenarij: Gordan Mihić, Nebojša Romčević, Goran Svilačić, ...
Uloge: Strahinja Blažić, Aleksandar Radojičić, Miloš Biković, Marko Janketić, ...

Filmografija

Osnovna linija priče smještena je u 2001. godinu, ali nas radnja, kroz sjećanja glavnih junaka, vraća i u prošla vremena kada je tadašnja Jugoslavija ostvarila izuzetne uspjehe na svjetskoj košarkaškoj sceni, s naglaskom na prvu titulu prvaka svijeta 1970. godine u Ljubljani. U kolovozu 2001. godine u Istanbulu reprezentacija osvaja novo europsko zlato, ali samo dva mjeseca kasnije umire Nebojša Popović.

Serijal od prvih 12 epizoda odvija se u nekoliko različitih vremena - priča počinje 2001. godine u vreme odvijanja Europskog košarkaškog prvenstva u Turskoj kada je reprezentacija osvojila važno zlato, ali i prati sve one događaje koji su doveli do osvajanja prve zlatne medalje jugoslavenske reprezentacije u Ljubljani 1970-te godine.
Na početku priče susrećemo mladu novinarku Nevenu (Nevena Ristić) koja dobiva važan zadatak napraviti emisiju o povijesti košarke kod nas koja će se prikazati nakon završenog prvenstva u Turskoj. Nevena ne zna mnogo o sportu, ali njen djed, važni akter ove priče, upućuje je na samo jednog čovjeka - na oca jugoslavenske košarke Nebojšu Popovića (Žarko Radić).

Komentari (0)

Foto