Prvaci svijeta (2016)

Prvaci sveta (Originalni naziv)

drama

Nakon igranog filma „Bit ćemo prvaci svijeta" naše junake gledamo i u TV seriji

 
Režija: Darko Bajić
Scenarij: Gordan Mihić, Nebojša Romčević, Goran Svilačić, ...
Uloge: Strahinja Blažić, Aleksandar Radojičić, Miloš Biković, Marko Janketić, ...

Filmografija

Osnovna linija priče smještena je u 2001. godinu, ali nas radnja, kroz sjećanja glavnih junaka, vraća i u prošla vremena kada je tadašnja Jugoslavija ostvarila izuzetne uspjehe na svjetskoj košarkaškoj sceni, s naglaskom na prvu titulu prvaka svijeta 1970. godine u Ljubljani. U kolovozu 2001. godine u Istanbulu reprezentacija osvaja novo europsko zlato, ali samo dva mjeseca kasnije umire Nebojša Popović.

Serijal od prvih 12 epizoda odvija se u nekoliko različitih vremena - priča počinje 2001. godine u vreme odvijanja Europskog košarkaškog prvenstva u Turskoj kada je reprezentacija osvojila važno zlato, ali i prati sve one događaje koji su doveli do osvajanja prve zlatne medalje jugoslavenske reprezentacije u Ljubljani 1970-te godine.
Na početku priče susrećemo mladu novinarku Nevenu (Nevena Ristić) koja dobiva važan zadatak napraviti emisiju o povijesti košarke kod nas koja će se prikazati nakon završenog prvenstva u Turskoj. Nevena ne zna mnogo o sportu, ali njen djed, važni akter ove priče, upućuje je na samo jednog čovjeka - na oca jugoslavenske košarke Nebojšu Popovića (Žarko Radić).

Komentari (0)

Foto