Zavjet šutnje (2006)

The Covenant (Originalni naziv)

akcija triler fantastika

Četvorica tinejdžera, potomaka starog durštva vještica pokušavaju sačuvati svoju tajnu

 
Režija: Renny Harlin
Scenarij: J.S. Cardone
Uloge: Steven Strait, Laura Ramsey, Sebastian Stan, Taylor Kitsch

Filmografija

Za studente Spenser akademije, sinovi Ipswich su najzločestiji dečki u kampusu. No to nije jedina ova poveznica koja ujedinjuje ova četiri momaka. Oni zajedno dijele tajnu, jer su oni potomci 300 godina starog društva vještica iz 17. stoljeća. Nova kušnja za ova četiri studenta dolazi kada se iznenada pojavi peti potomak koji zaprijeti kako će ubiti njihove voljene. Sada se oni moraju suočiti licem u lice s neprijateljem kako bi spriječili da im ne oduzme moći te da ne prekine njihov dugo čuvani zavjet.

1692. godine u Ipswichu u Massachusettsu, pet obitelji vještaca i vještica zavjetuje se na šutnju kako bi se zaštitili od inkvizitora, ali jedna obitelj razvrgne pakt i stoga je protjeraju iz sela.Tijekom stoljeća, i zavjet i moći prenose se s koljena na koljeno. Kada najstariji sin napuni osamnaest godina, dobiva i veću moć. Ipak, magija može izazvati ovisnost, i ako se pretjerano koristi, postarat će vješca.
Sada četvorica tinejdžera, vještaca, pohađaju srednju školu, i došlo je vrijeme da vođa te skupine, Caleb Denver, napuni osamnaest godina i naslijedi čudesnu moć. Caleb, u međuvremenu, upozna prelijepu Saru Wenham i njih dvoje počinju izlaziti, kada sva četvorica mladića počnu sanjati mračne i strašne snove. Uskoro će pronaći zloga vješca, potomka pete obitelji, koji Caleba želi lišiti moći.


Komentari (3)

Foto