Manon od izvora (1986)

Manon Of The Spring (Aka. Manon Des Sources) (Originalni naziv)

drama

Nastavak hvaljenog "Jeana de Florettea" Claudea Berrija

 
Režija: Claude Berri
Scenarij: Gérard Brach, Claude Berri
Uloge: Yves Montand, Emmanuelle Béart, Daniel Auteuil, Hippolyte Girardot, ...

Filmografija

U nastavku "Jeana de Florettea", Manon je izrasla u lijepu pastiricu koja živi u idiličnoj Provansi. Odlučna je osvetiti se ljudima odgovornima za smrt njezina oca prije deset godina.

Nakon tragične smrti svog susjeda Jeana Cadoreta, César Soubeyran kupio je njegovu zemlju kako bi njegov nećak Ugolin Soubeyran ondje uzgajao karanfile na industrijskoj razini. Dok se Cadoretova udovica vratila svojoj karijeri operne pjevačice, kći Manon postala je pastirica slobodna duha, koja živi sama u obližnjim brdima.

U želji da nastavi obiteljsku lozu, César nagovara nećaka da si nađe ženu, a to navede Ugolina na pomisao kako bi mogao oženiti Manon. Kada uzgajivač cvijeća uvidi da se Manon zanima za novog gradskog učitelja, postane ljubomoran i shvati da je duboko voli. Manonini osjećaji prema Ugolinu daleko su od prijateljskih.

Kad je saznala da su se on i njegov stric urotili da unište njezina oca kako bi dobili njegovu zemlju za djelić njezine stvarne vrijednost, obuzme je želja za strašnom osvetom.


Komentari (0)

Foto