četvrtak, 30.01.2020 01:35

Film za upucavanje (2006)

Date Movie (Originalni naziv)

komedija romantika

Filmska parodija na niz poznatih romatičnih komedija

 
Režija: Aaron Seltzer
Scenarij: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Uloge: Alyson Hannigan, Adam Campbell, Sophie Monk, Eddie Griffin, Meera Simhan

Filmografija

Prvi film Aarona Seltzera (Epic Movie, Meet The Spartans) parodija je romantičnih komedija. Seltzer, poprilično neuspješno, pokušava ismijavati klišeje kojima obiluju takvi filmovi. Uglavnom, ukoliko ste ljubitelji rada i parodija Friedberga i Seltzera, očekuje vas još jedna zabavna večer.

Julia Jones (Alyson Hannigan) mlada je žena u potrazi za muškarcem iz snova s kojim bi se skrasila u braku. Svjesna da joj kilaža predstavlja velik problem kod upoznavanja i ostavljanja prvog dojma, odluči po svaku cijenu smršavjeti i upoznati savršenog muškarca za sebe. Ubrzo susreće Granta Fonckyerdodera (Adam Campbell), zgodnog i šarmantnog Engleza koji se zaljubi u nju. Julia i Grant ne gube vrijeme i odmah dogovore datum vjenčanja. U međuvremenu, na putu do oltara moraju se pozabaviti roditeljima koji svugdje "guraju nos", neobičnim organizatorima, dugogodišnjom Grantovom prijateljicom Andy (Sophie Monk), koja nije sretna što se Grant ženi, a moraju odabrati i savršenu vjenčanicu.
"Fillm za upucavanje" još je jedna parodija autora i redatelja Jasona Friedberga i Aarona Seltzera, zaslužnih za "Mrak film", "Veliki film", "Promašeni film"i Bez ugriza, molim!", od kojih smo prva dva već imali prilike gledati. "Film za upucavanje" doživjet će premijerno prikazivanje na televiziji u Hrvatskoj, a "na tapeti" autora ovoga puta su "Dnevnik Bridget Jones", "Ljubav je slijepa", "Hitch - lijek za modernog muškarca", "Moje grčko vjenčanje", "Upoznajte Fockere", "Kada je Harry sreo Sally", "Kill Bill", "Gospodar prstenova", "King Kong" i drugi poznati naslovi.

Komentari (1)

Foto