Velika avantura Gordona Ramsayja (2010)

Gordon's Great Escape (Originalni naziv)

obiteljski avantura dokumentarni

Jedan od najuspješnijih kuhara na svijetu odlazi u potragu za novim okusima!

 
Režija:
Scenarij:
Uloge: Gordon Ramsay, Nondon Bagchi, Trung Trinh

Filmografija

Doma TV donosi zanimljivi kulinarski putopis u kojemu Gordon Ramsay, jedan od najboljih i najuspješnijih kuhara na svijetu, napušta svoj užurbani profesionalni život i kreće u potragu za novim okusima na putovanju po jugoistočnoj Aziji. Njegova potraga za novim autentičnim receptima azijske kuhinje odvest će ga na fantastične lokacije u regiji kao što su Indija, Kambodža i Vijetnam.

Gordon Ramsay voli curry, ali zna vrlo malo o pravoj indijskoj kuhinji. Stoga u prvoj sezoni serije prvi put odlazi u Indiju kako bi otkrio potpuno novi kulinarski svijet. Istražujući ono što je za njega potpuno djevičanski kulinarski teritorij, Gordon se upušta u čudesnu gastronomsku potragu i otkriva nevjerojatnu raznolikost indijskih kulinarskih tradicija, a pritom uranja u sve aspekte indijske kulture, koliko god izazovni, nepoznati i ekstremni oni bili. 

Gordon obožava tajlandsku hranu, ali njegov repertoar uključuje samo Pad Thai. Njegova velika avantura vodi ga u Kambodžu, Vijetnam, Tajland i Maleziju, gdje pronalazi najbolje kuhare, i amaterske i profesionalne, te uči trikove autentičnih kuhinja jugoistočne Azije. U svome karakterističnom stilu, Gordon pokušava svladati umjetnost čudesne hrane svake zemlje koju posjeti i podvrgava se testu vlastitih vještina pred svojim novim mentorima.

Gordon će prvo posjetiti Vijetnam, gdje će testirati svoju hrabrost kada mu se za večeru posluži zmija čije srce još kuca, a ondje će nakratko preuzeti jedan tradicionalni restoran i pokušati zadiviti tamošnje ljubitelje hrane. U Kambodži će pak postati lovac koji gaca rijekama prepunima zmija u lovu na kambodžansko omiljeno jelo – žabe, a otkrit će i najdlakaviju kambodžansku deliciju - tarantulu! U trećem dijelu, Gordon će u Maleziji dobiti pozivnicu da svoj prvi malezijski curry skuha za tamošnjeg premijera, a usput će otkriti da u Maleziji kuhinjama vladaju žene. Nakon Malezije, Gordon će putovanje završiti u Tajlandu, gdje će se u potrazi za unutarnjim mirom uputiti u hram radi poduke iz meditacije, a na kraju tjedna pokušat će nadmašiti slavnoga kuhara McDanga na nacionalnoj televiziji.


Komentari (0)

Foto