Jumanji (1995)

JUMANJI (Originalni naziv)

komedija obiteljski avantura

Kako bi se spasio, R. Williams mora uz pomoć prijatelja završiti tajanstvenu igru

 
Režija: Joe Johnston
Scenarij: Greg Taylor, Chris Van Allsburg
Uloge: Robin Williams, Patricia Clarkson, Kirsten Dunst, Bonnie Hunt, ...

Filmografija

Jedan od najbolji i najvoljenijih filmova za djecu svih vremena, avanturistički "Jumanji" redatelja Joea Johnstona, snimljen prema knjizi Chrisa Van Allsburga, sjajan je spoj čudesnih specijalnih efekata, zavodljive priče o tajanstvenim i čudnovatim svjetovima te, naposljetku, i odličnih glumačkih rola.

Bacite kocku i zaigrajte Jumanji! Kada je mladi Alan Parish zajedno sa svojom prijateljicom Sarah odlučio zaigrati jednu stolnu igru, nije ni slutio da će ga bacanje kocke istog trena transportirati u čudnu džunglu Jumanji, gdje će ostati zarobljen punih 26 godina.Točnije, do trena kada će u potkrovlju njegove kuće dvoje siročadi, Judy (Kirsten Dunst) i Peter (Bradley Pierce), poželjeti zaigrati istu tu igru i tako osloboditi danas odraslog Alana (Robin Williams) iz unutarnjeg svijeta igre. No, kako bi svi zajedno pobijedili rastuću moć igre Jumanji, njih troje moraju pronaći i odraslu Saru (Bonnie Hunt) i stići do kraja igre, prije nego li ih ona sama dokrajči...

Slavni Robin Williams ponovno uživa u bajkovitom izdanju, baš kao i u Spielbergovoj "Kuki", no prave zvijezde filma mali su Bradley Pierce i Kirsten Dunst, koja će se nekoliko godina kasnije potvrditi kao jedna od vodećih holivudskih glumica svoje generacije.


Komentari (5)

Foto