Srebrna linija (1976)

THE SILVER STREAK (Originalni naziv)

akcija komedija

Na putovanju vlakom G. Wilder se nađe u velikoj zbrci koja uključuje ubojstvo i romasu

 
Režija: Arthur Hiller
Scenarij: Colin Higgins
Uloge: Gene Wilder, Richard Pryor, Jill Clayburgh, Patrick McGoohan, Ned Beatty

Filmografija

Za film snimljen davne 1976. godine, "Srebrna linija" redatelja Arthura Hillera danas se svojom off-beat estetikom doima izravnim pretkom brojnih čudnovatih komedija s američke nezavisne scene devedesetih godina prošlog stoljeća. Spajajući triler, film ceste, komediju i ljubavnu priču u skladan i tečan spoj filmske zabave, Hiller je snimio jedan mali, zaboravljeni klasik.

Pridružite se Geneu Wilderu i Richardu Pryoru na njihovom najluđem putovanju! George Caldwell (Gene Wilder) kreće na putovanje od Los Angelesa do Chicaga sporim, ugodnim vlakom, u kojem upoznaje zgodnu Hilly Burns (Jill Clayburgh). Iako je dugačkim putovanjem planirao svoj um očistiti od stresova i nepotrebnih misli, Caldwell se uskoro nađe usred ogromne zbrke koja uključuje ubojstvo, ispadanje iz vlaka, policijsku istragu i što sve ne. Kako bi spasio svoju novu ljubav, George će se morati udružiti sa sitnim lopovom Groverom Muldoonom (Richard Pryor).

Vodeći glumački dvojac u sastavu Gene Wilder i Richrad Pryor poslovično je i apsolutno briljantan, a ne smijemo zaboraviti ni odličnu Jill Clayburgh.


Komentari (0)

Foto