Taksijem do Kanade (1998)

Cab to Canada (Originalni naziv)

drama

Sasvim neočekivano i spontano, vožnja dvoje ljudi prerast će u veliko prijateljstvo

 
Režija: Christopher Leitch
Scenarij: Beth Polson, Dalene Young
Uloge: Maureen O'Hara, Jason Beghe, Catherine Bell, Haley Joel Osment, ...

Filmografija

Film je snimljen prema istinitoj priči o taksisti iz Pasadeni, a cijelu je priču ponijela velika glumačka diva Maureen O'Hara. U filmu je imala dostojnog partnera Jasona Beghea, a jak je dojam ostavio Haley Joel Osment, glumačko čudo od djeteta, koji je za ulogu u ovom filmu dobio nagradu Young Star.

Mike Donahue (J. Beghe) radi kao taksist u Pasadeni, štedi novac kako bi jednog dana imao vlastiti taksi, sviđa mu se dispečerica s kojom radi, Sandy (C. Bell), i privržen je Bobbyju (H. J. Osment), dječaku iz susjedstva. Bobbyja majka zanemaruje i ostavlja samoga kad god se "provodi", pa Mike ili Sandy često dolaze po njega pred školu, brinu se što jede i pregledaju mu zadaće.

Jedan dan otmjena dama Katherine Eure (M. O'Hara) poziva taksi kako bi otišla na pogreb svojoj poznanici i naređuje mu da se vrati po nju za dva sata. Već od jutra iznervirani Mike još je nervozniji kad vidi da mu je klijentica zahtjevna starica koja prigovara zato što je zakasnio i što mu je automobil raskliman i ne baš čist. Razgovor s prijateljicama poslije pogreba potakne Katherine da razmisli o svom životu. Umjesto da Mikeu naredi da je vozi kući, ona najprije traži da je odveze u Malibu, zatim u Santa Barbaru, pa u Carmel... Mike pristaje jer je zarada dobra, ali mu starica, koja pripada jednom nestalom svijetu koji je njemu nepoznat, ali i nedostupan, ide na živce. Kad mu kaže da želi otići do Kanade, on odbije dalje voziti i ostavi je, ali brzo shvati da se previše brine kako će sama i vrati se po nju...


Komentari (0)

Foto