Za istim stolom (1994)

Party of Five (Originalni naziv)

drama

Petero djece prisiljeno je samostalno se boriti sa životnim problemima

 
Režija: Daniel Attias, Rodman Flender, Eric Jewett
Scenarij: Lisa Melamed, Amy Lippman, Christopher Keyser
Uloge: Matthew Fox, Scott Wolf, Neve Campbell, Lacey Chabert, ...

Filmografija

Nakon iznenadnog gubitka roditelja, protagonisti ove serije "osuđeni" su na prisilno odrastanje, koje će im još jednom ukazati koliko je obitelj zaista važna.

Nakon što Nick i Diana Salinger nesretnim slučajem poginu u automobilskoj nesreći, njihovo petero djece prisiljeno je samostalno se boriti sa svakodnevnim izazovima u "svijetu odraslih". Najstariji sin, dvadesetčetverogodišnji Charlie (Matthew Fox) iznenada se nađe u dosad nezamislivoj ulozi zakonskog skrbnika te silom prilika napušta lagodni mladenački život i vraća se kući preuzeti brigu o braći i sestrama. Njegov mlađi brat, šesnaestogodišnji Bailey (Scott Wolf), oprezan i razborit tinejdžer, odlučan je u tome da obitelj i dalje održi na okupu pa preuzima važnu odgovornost - vođenje kućnog budžeta.

Najstarija sestra, petnaestogodišnja Julia (Neve Campbell) gubitkom oba roditelja gubi i životne vodilje te je prisiljena sama prolaziti kroz adolescentska iskušenja u potrazi za neovisnošću, dok jedanaestogodišnju Claudiju ( Lacey Chabert) izniman talent za sviranje violine odvlači od brojnih briga i konflikata. Oni će se zajedničkim snagama truditi najmlađem bratu, jednogodišnjem Owenu, nadomjestiti roditeljsku pažnju i ljubav.

Ova emotivna dramska serija na realističan nam način prikazuje putove kojima obitelj Salinger prolazi kroz različite probleme - od preuzimanja vođenja obiteljskog restorana do turbulentnih ljubavnih veza s katastrofalnim posljedicama i svakodnevnim školskim problemima. No, njih petero ubrzo shvate kako si za opstanak u okrutnom svijetu uspona i padova moraju nesebično pomagati. "Za istim stolom" kroz šest je sezona osvojila američke gledatelje te je 1996. godine okićena Zlatnim globusom za najbolju dramsku seriju. Dodatan adut ovoj seriji zasigurno su glumci, među kojima je i Matthew Fox, danas zvijezda popularne serije "Izgubljeni", kao i Neve Campbell ("Vrisak").

Komentari (0)

Foto