Operacija Arktik (2014)

Operasjon Arktis (Originalni naziv)

obiteljski avantura

Film koji će podjednako bez daha ostaviti djecu i njihove roditelje

 
Režija: Grethe Boe-Waal
Scenarij: Grethe Boe-Waal
Uloge: Kaisa Gurine Antonsen, Lars Arentz-Hansen, Nicolai Cleve Broch, ...

Filmografija

U 90 minuta čistog uzbuđenja popraćenog fascinantnom fotografijom ispunjenoj nestvarnim krajolicima krajnjeg sjevera zemaljske kugle, pratimo uzbudljive avanture troje djece koja se igrom slučaja nađu sama na otoku blizu Sjevernog pola na kojem se mogu sresti jedino haskiji i polarni medvjedi. Sve scene snimane su na autentičnim lokacijama i sa stvarnim životinjama.

Dan počinje sasvim uobičajeno za 13-godišnju Juliju, njezinog brata i sestru, 8-godišnje blizance Idu i Sindrea, no nesretni splet okolnosti umjesto u školu odvest će ih na heliodrom, odnosno u helikopter za kojeg krivo misle da leti prema otoku na jugu Norveške gdje radi njihov otac.

No, umjesto na jug, helikopter je krenuo u hitnu intervenciju prema Sjevernom polu kako bi s pustog otoka izvukao ranjenog lovca. Julija, Ida i Sindre, vjerujući da ih tu negdje čeka otac, izlaze iz helikoptera u noć.

Drugo jutro shvate da su posve sami i da imaju samo kolibu za zaklon, nešto zaliha hrane i tanku nadu da će ih netko pronaći na otoku okovanim nepreglednim snijegom i ledom…


Komentari (1)

Foto