Ženski klan (2007)

Women's Murder Club (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Pogledajte priču o mladim ženama koje su udružene nepobjedive

 
Režija: Rick Wallace, Scott Winant
Scenarij: James Patterson, Elizabeth Craft, Sarah Fain
Uloge: Angie Harmon, Laura Harris, Paula Newsome, Aubrey Dollar, Tyrees Allen, ...

Filmografija

Ekipa pod vodstvom iskusnog redatelja Bretta Ratnera u izvrsnu, napetu i seksi kriminalističko-dramsku seriju "Ženski klan" adaptirala je niz bestseler romana Jamesa Pattersona o skupini prijateljica koje vrlo uspješno redefiniraju pojmove muškog i ženskog, ne gubeći pritom nimalo od svoje ženstvenosti i privlačnosti.

Detektivka policije San Francisca Lindsay Boxer (Angie Harmon) sposobna je iznimno točno i skoro bez pogreške proanalizirati poprište zločina u tek nekoliko sekundi, ali je frustrirana činjenicom što se istrage i sudsko gonjenje počinitelja mogu puževim korakom odugovlačiti mjesecima, pa čak i godinama. Kako bi zaobišla papirologiju, prepreke, ali i predrasude muških kolega, Lindsay okuplja isključivo žensku ekipu stručnjakinja, koju uz nju čine i medicinska istražiteljica Claire Washburn (Paula Newsome), kriminalistička novinarka Cindy Thomas (Aubrey Dollar) te mlada asistentica okružnog tužitelja Jill Bernhardt (Laura Harris). Zajedno radeći na brojnim složenim slučajevima, njih četiri neće samo mnoge kriminalce privesti pravdi, nego će se između njih s vremenom stvoriti i čvrsto prijateljstvo. Iako žive znatno različite privatne živote, nakon toga zajedno će otkrivati ne samo tajne zločinaca, nego i vlastite strahove, nade i osjećaje.

Od početka tekućeg desetljeća, trend kriminalističkih serija koje istražiteljski postupak prate minuciozno na svim njegovim razinama pretvorio se u dominantnu struju američke televizijske ponude i uvijek kada se činilo kako će nove ideje za bogaćenje žanra presušiti, pojavilo bi se neko novo viđenje. Jedno od najupečatljivijih svakako je ono ekspertnog tima predvođenog redateljem Brettom Ratnerom, koji su u odličnoj seriji "Ženski klan" takav temelj nadogradili motivima serije koja, po uzoru na legendarni "Seks i grad", prati razvoj prijateljstva skupine mladih, privlačnih, inteligentnih i uspješnih žena. Takav se miks u ovom slučaju pokazao garancijom prvorazredne televizijske zabave.

Naravno, najveće zasluge za dobro prihvaćanje serije počivaju na skladnoj i uvjerljivoj glumačkoj izvedbi ansambla odličnih glumica. Angie Harmon našoj je publici sigurno najpoznatija po ulozi Abbie Carmichael u seriji "Pravo i pravda", dok su je ljubitelji vesterna gledali i u prošlogodišnjem "Seraphim Falls". U filmografiji Paule Newsome svakako valja izdvojiti nastup u genijalnom filmu "Mala Miss Amerike", a Aubrey Dollar se kroz posljednjih nekoliko godina počela dokazivati kao ljubimica američke nezavisne filmske scene, pojavama u cijenjenim filmovima "Hard Luck" ili "Stepping Up". Posljednja članica ovoga atraktivnoga kluba jest Laura Harris, poznata nam iz filmova kao što su "The Faculty" Roberta Rodrigueza, kultni festivalski hit "Kitchen Party" ili "Just The Ticket".

Komentari (0)

Foto