Učionica (2002)

Home Room (Originalni naziv)

drama

Učenici srednje škole se moraju prilagoditi novom životu nakon stravičnog masakra u školi

 
Režija: Paul F. Ryan
Scenarij: Paul F. Ryan
Uloge: Busy Philipps, Erika Christensen, Victor Garber, Constance Zimmer

Filmografija

Iako je počeo pisati scenarij par godina prije pokolja u srednjoj školi Columbine, redatelj Paul F. Ryan je odlučio prilagoditi priču tom događaju. Prva javna projekcija filma dogodila se upravo u toj školi i reakcije osoblja i učenika su bile i više nego pozitivne.

Nakon masakra u srednjoj školi, Deanna Cartwright (Christensen) je završila u bolnici, dok je devet njenih kolega izgubilo život, uključujući i počinitelja koji je preminuo od policijskog metka. Detektiv Martin Van Zandt (Garber) dobiva težak posao istrage ovog okrutnog zločina, i prva na njegovoj listi osumnjičenih je Alicia Browning (Phillipps), usamljena i depresivna djevojka koja je jedina uspjela preživjeti incident netaknuta.

Alicijin život će se dodatno zakomplicirati kada je ravnateljica prisili da posjeti Deannu. Za razliku od depresivne Alicie, Deanna je vesela i opuštena djevojka, ali ispod smješka se kriju tuga i rane. Uskoro će ove dvije djevojke sklopiti neočekivano prijateljstvo kako bi se mogle nositi sa posljedicama tragičnih događaja.


Komentari (0)

Foto