Tajni rat (2005)

THE SECOND FRONT (Originalni naziv)

akcija ratni

Tijekom Drugog svjetskog rata obavještajne službe se bore za izumitelja oružja

 
Režija: Dmitri Fiks
Scenarij: Yelena Karavayeshnikova, Chris Sturgeon
Uloge: Craig Sheffer, Todd Field, Svetlana Metkina, Ron Perlman, ...

Filmografija

"Tajni rat", redatelja Dmitrija Fiksa iznimno je uvjerljiv i napet spoj akcije ratnih razaranja i borbi, neizvjesnog trilera o međunarodnoj špijunaži i ljubavne drame, od kojih su autori napravili cjelovečernji film koji će vas prikovati za rubove sjedala.

Svaka je država željela za sebe ono što je pripadalo jednom čovjeku. Craig Sheffer je na tragu najmoćnijeg oružja na svijetu, ali i u opasnosti da izgubi glavu za ženom u koju se ne smije zaljubiti, u ratnoj drami 'Tajni rat'.

Usred Drugoga svjetskog rata, obavještajne službe Engleske, Njemačke i Rusije svim se silama trse za sebe pridobiti Nickyja Rausa, genijalnoga njemačkog Židova koji je na pragu konstruiranja oružja dotad neviđene moći. Američki agent Frank Hossom (Craig Sheffer) u potragu se uključuje kada Nijemci otmu znanstvenika. Njegovi su zadaci jasni – vratiti Rausa pod svaku cijenu, ako ne živog, onda mrtvog.

Međutim, misiju mu komplicira razvoj veze s Rausovom ljubavnicom Olgom Ryabinom (Svetlana Metkina), glumicom koja je primorana raditi za KGB. Ljubavni trokut i međunarodne intrige zaplest će se u smrtonosnu mrežu.

 

 


Komentari (0)

Foto