Kalloggov sanatorij (1994)

THE ROAD TO WELLVILLE (Originalni naziv)

komedija

Mladi bračni par odlazi na liječenje u toplice kojima upravlja nekonvencionalni doktor

 
Režija: Alan Parker
Scenarij: Alan Parker
Uloge: Anthony Hopkins, Bridget Fonda, Matthew Broderick, John Cusack, ...

Filmografija

Film Road to Welliville redatelja Alana Parkera je 1994. bio nominiran za nagradu Britanskog društva filmskih fotografa.

Eleanor (B. Fonda) i William (M. Broderick) Lightbody mlad su bračni par koji pati kako od duševnih tako i od tjelesnih boli. Dok duševne više more Eleanor, tjelesne - pogotovo probavne - muče Williama pa stoga oni na njezin nagovor izlječenje odluče potražiti u glasovitim toplicama Battle Creek u Michiganu, kojima upravlja stari ekscentrik, doktor John Harvey Kellogg (A. Hopkins).
Kellogg, inače izumitelj legendarnih kukuruznih pahuljica, u potpunosti se posvetio promoviranju "zdravoga života", životnoj ideologiji koja se zasniva na bezmesnoj prehrani, čišćenju organizma u vidu čestog klistiranja te apstinenciji od seksa. Dok se Eleanor bespogovorno podvrgava doktorovim tretmanima, skeptični William ispočetka od njih zazire, sumnjajući u njihovu učinkovitost i sve se teže boreći s nametnutim "celibatom".
U međuvremenu, Kellogg će se morati pozabaviti i vlastitim problemima, pogotovo kad dozna da mu se odmetnuti posvojeni sin (D. Carvey) udružio s prevarantom Ossiningom (J. Cusack) s namjerom proizvodnje konkurentskih kukuruznih pahuljica.

Komentari (0)

Foto