Alien 2 (1986)

Aliens (Originalni naziv)

akcija horror sf

Ellen Ripley se ponovo suočava sa bićem dizajniranim za ubijanje

 
Režija: James Cameron
Scenarij: James Cameron
Uloge: Sigourney Weaver, Carrie Henn, Michael Biehn, Lance Henriksen, Paul Reiser...

Filmografija

Nastavak Aliena Ridleya Scotta iz 1979. godine, "Aliens" Jamesa Camerona jedan je od rijetkih nastavaka koji uspijevaju zadržati kvalitetu originala (a i treći - "Alien 3" Davida Finchera, te četvrti dio serijala - "Alien Resurection" J. P. Jeuneta su izvrsni odnosno vrlo dobri). Inteligentna priča, jako dobri specijalni efekti, oštro ocrtani sporedni likovi i izvrsni glumci glavne su karakteristike ovog filma. Film je među ostalim dobio Oscara i nagradu BAFTA.

Kapsula jedine preživjele članice posade teretne krstarice Nostromo, Ellen Ripley (Weaver), nakon smrtonosnog susreta s alienom, plutala je svemirom dugih 57 godina. Kada konačno bude spašena, Ripley je šokirana činjenicom da nitko ne vjeruje njezinoj priči. U međuvremenu, planet na kojem su članovi broda Nostromo otkrili izvorno leglo aliena postao je nova zemaljska kolonija.

Ripley, koja je izgubila pilotsku dozvolu, pati od strašnih noćnih mora u kojima se svakodnevno susreće sa stvorom koji je pobio posadu njenog broda. Očekivano, ona uskoro saznaje da se izgubio svaki kontakt sa kolonijom i da Weyland-Yutani, moćna kompanija, šalje odred marinaca kako bi izvidjeli situaciju.

Carter J. Burke (Reiser), jedan od znanstvenika koja radi za kompaniju, poziva Ripley da im se i pridruži. U zamjenu za njeno iskustvo vratit će joj pilotsku dozvolu. Hrabra Ripley vidi ovo kao priliku da se suoči sa vlastitim strahovima pa prihvaća poziv.


Komentari (9)

Foto