Modna kuća Versace (2013)

House of Versace (Originalni naziv)

drama biografski

Film inspiriran životom i radom Donatelle Versace

 
Režija: Sara Sugarman
Scenarij: Rama Laurie Stagner, Deborah Ball
Uloge: Gina Gershon, Enrico Colantoni, Colm Feore, Donna Murphy

Filmografija

MODNA KUĆA VERSACE dramatizacija je životne priče talijanske modne dizajnerice Donatelle Versace kroz istraživanje njezina osobnog putovanja, kreativnog razvoja i snage unatoč zaprekama poput bratove tragične smrti.

Na temelju popularne knjige novinarke „Wall Street Journala“, Debore Ball, „House of Versace: The Untold Story of Genius, Murder and Survival“, film iznosi na vidjelo priču o Donatelli koja se, nakon drskog ubojstva njezina brata, svjetski poznatog dizajnera Giannija Versacea na vrhuncu njegova uspjeha, odjednom našla u središtu pozornosti kao glavna dizajnerica njegova modnog carstva.

Kako su je isprva ismijali kritičari diljem svijeta, Donatella je postala žrtva ovisnosti o drogama i gotovo odvela tvrtku u stečaj. Uz pomoć svoje obitelji, uključujući kćer Allegru, tetu Luciju i brata Santa, otišla je na odvikavanje da se suoči sa svojim demonima i uskoro se vratila jača nego ikada da ponovno pokrene voljeni brend „Versace“ s vlastitom vizijom i izgradi jednu od najmoćnijih i utjecajnijih modnih kuća u povijesti.


Komentari (0)

Foto