utorak, 07.07.2020 11:30

Hoću kući (2016)

Hoću kući (Originalni naziv)

dokumentarni

Dokumentarni serijal o ljudima iz regije koji su dio svog života proveli u inozemstvu

Hoću kući - Nezaposlenost - Svoje bogatstvo stjecali su na suprotnim stranama svijeta, ali su obojica odlučili investirati ga u svoje zemlje. MINČO JORDANOV i EDIN SARAČEVIĆ dolaze iz različitih okruženja - jedan je industrijalac koji je bogatstvo stekao radeći sa željezom u Rusiji, a drugi je dio internet booma u Americi. Ono što ih veže je želja za prosperitetom u zemljama njihovoga porijekla (Makedoniji i BiH). U ovoj epizodi oni govore o tome šta je potrebno da se probude ekonomije zemalja regije, podigne zaposlenost i kako vide privrednu budućnost.
 

„Hoću kući“ je dokumentarni serijal o ljudima iz regije koji su dio svog života proveli u inozemstvu, sticali nova iskustva, znanja, vještine, upoznavajući i prilagođavajući se drugačijim sistemima, a zatim se vratili u svoje zemlje te znanjem i radom stvorili bolji i kvalitetniji ambijent za sebe, svoju porodicu, društvo i državu.

U 20 polusatnih epizoda želimo pokazati realno stanje, odnosno kompleksnu problematiku povratka, skrenuti pažnju na značaj dijaspore i njen razvojni potencijal, te s pozitivnim i optimističnim stavom promovisati stvaranje boljeg ambijenta za one koji se žele vratiti u svoje zemlje s novostečenim iskustvima, znanjem, vještinama, investicijama... 


Komentari (0)

Foto