Ebola: U potrazi za lijekom (2014)

Ebola: The Search for a Cure (Originalni naziv)

dokumentarni

Ekipa Horizona se sastaje s liječnicima iz cijelog svijeta koji traže lijek za ebolu

 
Režija: Guy Smith, Chris O'Donnell
Scenarij:
Uloge: Caroline Catz, Charles Arntzen, Kilame Benjamin

Filmografija

Ekipa Horizona se sastaje s liječnicima iz cijelog svijeta koji traže lijek za ebolu i sluša iskustva iz prve ruke kako je to zaraziti se ovom strašnom bolešću - i preživjeti.

Virus ebole. Nitko ne zna točno odakle dolazi, ali jedno je sigurno - to je jedna od najopasnijih infekcija koje znanost poznaje. Od 2013. epidemija ebole širi se zapadnom Afrikom.

Počevši od prvog navodnog slučaja bolesti - dječaka iz Gvineje u zapadnoj Africi, poznatog kao nulti pacijent - film istražuje zašto se epidemija proširila na tako veliko područje. Upoznajemo liječnike koji rade na prvoj liniji i pokušavaju zadržati sadašnju epidemiju i razgovaramo sa znanstvenicima koji su prvi otkrili bolest još 1976.
Čut ćemo i razgovor s prvim Britancem oboljelim od ebole, medicinskim tehničarom Williamom Pooleyjem, te upoznati britanske liječnike u Londonu koji su bili zaduženi za njegovu njegu. Također otkrivamo dosad najveću nadu u borbi protiv ebole - eksperimentalni lijek Zmapp - te što je sve potrebno za njegovo testiranje, proizvodnju i distribuciju na veliko.

Komentari (0)

Foto