Samo preko nje mrtve (2008)

Over Her Dead Body (Originalni naziv)

komedija romantika fantastika

Duh mrtve djevojke pokušava sabotirati ljubavnu vezu bivšeg zaručnika

 
Režija: Jeff Lowell
Scenarij: Jeff Lowell
Uloge: Eva Longoria Parker, Paul Rudd, Lake Bell, Jason Biggs

Filmografija

Fantastična romantična komedija o mladiću koji se ne može oporaviti od smrti svoje zaručnice, pa ga sestra nagovori da pomoć potraži kod vidovnjakinje, koja je slučajno mlada i lijepa, što i duha može učiniti ljubomornim.

Na dan vjenčanja Kate (E. Longoria) je jako nervozna. Ljuti se na kipara koji je donio ledenu skulpturu anđela bez krila. Ona to odbije primiti, a igrom slučaja nastradat će baš zbog njega. I nakon smrti ostat će nervozna, pa neće saslušati upute anđela koji ju je dočekao kao vodič.
Vrijeme na Zemlji prolazi. Ni nakon godinu dana Katein zaručnik Henry (P. Rudd) nije prestao tugovati. Zabrinuta, njegova sestra Chloe (L. Sloane) nagovori ga da ode vidovnjakinji, mladoj Ashley (L. Bell), koja tek razvija komunikaciju s duhovima. Ashley i Henry će se sve češće viđati, a Kate, temperamentni duh, povjerovat će da je ostala među ljudima zato da spriječi Ashley da zavede Henryja...
Ovu zabavnu i vrlo duhovitu komediju režirao je prema svom scenariju Jeff Lowell (r. 1973.), poznat po scenarijima za niz uspjelih filmova i TV serija (Svi gradonačelnikovi ljudi, John Tucker mora umrijeti), kojemu je film Over Her Dead Body prvi redateljski posao. Uz E. Longoriju glavnu žensku ulogu tumači svestrana L. Bell, koja se bavi pisanjem, režiranjem, u slobodno vrijeme slikanjem, a najpoznatije su joj uloge u filmovima No Strings Attached (2011) i TV serijama (Bostonsko pravo, Hitna služba). Glavnu mušku ulogu tumači uvijek izvrsni P. Rudd.

Komentari (1)

Foto