Smoking (2002)

The Tuxedo (Originalni naziv)

akcija komedija sf

J. Chan preuzima mjesto tajnog agenta i njegov posebni high tech smoking

 
Režija: Kevin Donovan
Scenarij: Phil Hay, Matt Manfredi
Uloge: Jackie Chan, Jennifer Love Hewitt, Jason Isaacs, Debi Mazar, Peter Stormare

Filmografija

"Smoking"je akcijska komedija koja se ni po čemu bitnom ne razlikuje od ostalih filmova Jackieja Chana iz njegova posljednjeg razdoblja, što znači da je ovo opet film koji na zavodljiv način spaja niz komičnih situacija sa spektakularnim akcijskim scenama jedne od najvećih legendi borilačkog filma. Ubacivši u formulu još i znanstveno-fantastične elemente posebnog smokinga, redatelj Kevin Donovan dobio je urnebesan film kao stvoren za uživanje mlađih gledatelja, no i oni stariji, željni dobre filmske zabave ne bi ga smjeli propustiti.

On uopće ne traži nevolju - on je u nevolju odjeven! Legendarni Jackie Chan nastupa u filmu koji daje novo značenje izlizanoj frazi "odjeven da ubije", urnebesnoj akcijskoj komediji 'Smoking'Jimmy Tong (Jackie Chan) je tek vozač milijunaša Clarka Devlina (Jason Isaacs), čini se bez ikakve šanse za napredak u karijeri, sve dok Devlin ne doživi nesreću zbog koje završi u bolnici. Devlin pošalje Tonga po svoje stvari, a on, zadivljen luksuzom bogataševa stana, ne znajući, odjene posebni smoking koji daje nadnaravne moći onome tko ga nosi. Ovo otkriće uvodi Tonga u svijet međunarodne špijunaže i poslovnih intriga, u kojem može računati jedino na pomoć neiskusne Del Blane (Jennifer Love Hewitt).
Uz sjajnog Chana, odličnu ulogu ostvarila je i Jennifer Love Hewitt, koja je pokazala da se dobro snalazi i izvan tinejdžerskih žanrova.

Komentari (6)

Foto