Dva metra pod zemljom (2001)

Six Feet Under (Originalni naziv)

komedija drama

Mračan, ali komičan pogled na obitelj koja vodi malu pogrebničku agenciju

 
Režija: Daniel Attias, Alan Ball
Scenarij: Rick Cleveland, Alan Ball, Kate Robin
Uloge: Lauren Ambrose, Frances Conroy, Rachel Griffiths, Michael C. Hall, ...

Filmografija

Dva metra pod zemljom, kao najhvaljenija bizarna serija sa sedam osvojenih Emmyja (najviše odjednom osvojenih u povijesti), tri Zlatna globusa i nominacijom za Grammy, ostaje elitna serija za gledatelje s istančanim ukusom.

Iz pera scenarista oskarovca Alana Balla dolaze novi nastavci crnohumorne serije o disfunkcionalnoj pogrebničkoj obitelji koju kritičari hvale kao "rijetki primjer serije koja s protezanjem sezona nimalo ne gubi na oštrini".
U kalifornijskom gradiću oni su istaknuti u svom poslu - pokapanju pokojnika i, iako je glava njihove obitelji već davno preminula, otac Nathaniel i dalje se pojavljuje u njihovim životima, srcima i vizijama. Unatoč toj konstanti, mnogo se toga promijenilo u kućanstvu Fisherovih. Svi i dalje traže svoj put ...
Najstariji sin Nate konačno se privikao na novu karijeru direktora pogrebnog društva, ali sada je pred njim privikavanje na ulogu samohranog oca. Njegova bivša djevojka Brenda i dalje se trudi naći emocionalnu ravnotežu i rastrgana je između nove ljubavi i strasti koja još postoji između nje i Natea. Mlađi brat, javno deklarirani homoseksualac David, bori se kako bi njegova veza s frustriranim bivšim policajcem Keithom opstala.
Matrijarhat u kući i dalje vodi nanovo udana Ruth koja uživa u otvorenosti prema životu i upoznavanju sebe i supruga Georgea. Za to vrijeme njezina kći Claire, najmlađa članica obitelji i buntovnica pokušava naći smisao obiteljskih tragedija, preboljeti abortus i nevjeru svog ljubavnika, te pronaći bar malo sreće za sebe. Njihov dugogodišnji suradnik, pogrebnik Federico, izborio je zasluženi status u tvrtki "Fisher & Diaz", ali kod kuće mu se brak raspada.
U četvrtoj sezoni u epizodnim ulogama pojavit će se Mena Suvari, Kathy Baker, Ellen DeGenerees, Joanna Cassidy, Nicole Richie i drugi.

Komentari (0)

Foto