Tatort - Bez izlaza (2012)

Tatort: Kein Entkommen (Originalni naziv)

kriminalistički

Moritz i Bibi upuštaju se u nemilosrdnu bitku sa srpskim ultranacionalistima

 
Režija: Fabian Eder
Scenarij: Lukas Sturm, Fabian Eder
Uloge: Harald Krassnitzer, Adele Neuhauser, Christoph Bach, Alexander Strömer

Filmografija

Pred Moritzom i Bibi komplicirani je slučaj tijekom kojega moraju istovremeno zaštiti bivšeg člana srpskih paravojnih snaga od njegovih starih kolega iz odreda i pronaći ratne zločince koji su spas potražili u Beču.

Autobus tvrtke za čišćenje je napadnut prije početka radnog vremena. Vozač, student, upucan je i ubijen. Moritz i Bibi Fellner bacaju se na istragu i smatraju da se radi o "grešci"- zamjenski vozač je ubijen umjesto redovnog. A on je bolestan kod kuće, i čini se da ovaj razvoj situacije nije neočekivan

Ubojice se pojavljuju u njegovoj kući, ali on uspijeva pobjeći do policije i otkriva im da je on srpski izbjeglica iz kosovskog rata, oženio se u Austriji i uzeo suprugino prezime Müller. "Eksplozivni" detalj je to, da je bio član paravojne grupe koja je, kao odred za likvidacije, masakrirala bosanske Muslimane.

On, tada Mirko Gradić, a sada Josef Müller, dezertirao je i ima vrijedne podatke o svim počinjenim zvjerstvima. Može identificirati članove grupe, koji žive inkognito u Beču, kao i vođe.


Komentari (0)

Foto