Showtime (2002)

Showtime (Originalni naziv)

akcija komedija

Dvojica detektiva različitih karaktera postanu dijelom TV reality showa

 
Režija: Tom Dey
Scenarij: Jorge Saralegui, Keith Sharon
Uloge: Robert De Niro, Eddie Murphy, Rene Russo, Frankie Faison, William Shatner...

Filmografija

Oštra satira društva u kojem se apsolutno sve koristi kako bi se povećala televizijska gledanost i zaradio novac od reklama, "Showtime" je odličan primjer postmoderne komedije koja u sebi spaja elemente različitih žanrova kao što su klasična komedija, policijski buddy-buddy film i medijska meta-naracija, ali čiji redatelj Tom Dey ni u jednom trenu ne zaboravlja na najvažnije – nasmijati i zabaviti gledatelja.

Svjetlo! Kamera! Akcija! Pretjerivanje! Robert De Niro i Eddie Murphy čine neuobičajen policijski par čiji zadatak nije samo hvatanje kriminalaca, nego i uveseljavanje televizijskih gledatelja.

Kada u slučajnoj patroli policajac Trey Sellars (Eddie Murphy) nabasa na tajnu operaciju detektiva Mitcha Prestona (Robert De Niro), svojim krivim postupcima uništi mjesece i mjesece truda da se razbije dobro organizirana banda međunarodnih dilera droge. Mitch se još nekako i uspijeva suzdržati, sve dok se odjednom sa svih strana ne počnu pojavljivati članovi televizijske ekipe, koja ima ugovorno pravo uživo prenositi policijske akcije. Osjetivši kemiju između Sellarsa i Prestona, producentica Chase Renzi (Rene Russo) ponudi im zajednički nastup u seriji, što Sellarsu predstavlja ostvarenje snova, a Prestonu pravu noćnu moru.
U posljednjih desetak godina slavni se Robert De Niro često okušavao u žanru komedije, a uloga mrzovoljnog Mitcha Prestona jedno je od njegovih najboljih komičnih ostvarenja. S druge strane, njegov partner Eddie Murphy i u ovom je filmu pokazao zašto mu je malo tko na svijetu ravan kad je riječ o nasmijavanju publike.

Komentari (5)

Foto