Genesis: Zajedno i odvojeno (2014)

Genesis: Together and Apart / Genesis: Sum of the Parts (Originalni naziv)

dokumentarni

Dokumentarac o grupi Genesis - jednoj od najuspješnijih grupa u povijesti rocka

 
Režija: John Edginton
Scenarij: John Edginton
Uloge: Peter Gabriel, Kate Mossman, Mark Billingham

Filmografija

Ovo je dugometražni dokumentarac o grupi Genesis - jednoj od najuspješnijih grupa u povijesti rocka, a također i jednoj od najocrnjivanijih. Ta je grupa sredinom 70-ih umalo nestala kad ju je napustio njezin vođa, no ipak je preživjela promjenu glavnog pjevača i stila, te je 80-ih poharala svjetske top-ljestvice. Izniman je podatak i da su njezini glavni članovi razvili svoje uspješne solističke karijere paralelno s održavanjem benda.

Ovaj dokumentarac dočarava nevjerojatnu glazbenu priču uz predstavljanje svih glavnih sudionika uključujući Petera Gabriela i Phila Collinsa.

Bili su to britanski školarci čiji je bend eksperimentalnog progresivnog rocka, predvođen Peterom Gabrielom, većim dijelom 70-ih privlačio žustru, uglavnom mlađu mušku publiku. No zatim su 80-ih pod vodstvom Phila Collinsa promijenili svoj zvuk i približili se popu, te su time privukli golemu publiku, uključujući i velik broj mlađih ženskih obožavateljica. Tijekom godina postali su jedan od najuspješnijih bendova na svijetu. Njihov album "Invisible Touch" iz 1986., na primjer, iznjedrio je pet singlova koji su u SAD-u dospjeli među prvih deset na top-ljestvicama, a naslovna je pjesma dospjela na prvo mjesto.


Komentari (0)

Foto