Vrućina tijela (1984)

Body Double (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Jake (C. Wasson) sam razotkriva pojedinosti o ubojstvu ukoliko ne želi biti krivo optužen

 
Režija: Brian De Palma
Scenarij: Brian de Palma, Robert J. Avrech
Uloge: Craig Wasson, Melanie Griffith, Gregg Henry, Deborah Shelton, Guy Boyd, ...

Filmografija

Silna opsesija sa atraktivnom susjedom dovela ga je do svedočanstva ubojstva koje mora sam rasvijetliti jer policija sumnja na njega i ne ulaže puno truda da otkrije pravu istinu.

Ne možete vjerovati u baš sve što ste vidjeli...Jake zatiče svoju djevojku u kući sa drugim muškarcem i sada traži novi stan. U malo slobodnog vremena, između poslova, gdije pored ostalog i glumi u jednom filmu o vampirima on pretražuje oglase u novinama. Slučajno naleće na kolegu glumca kome treba neko tko će mu čuvati kuću i na obostrano zadovoljstvo dogovore se da Jake dođe i stanuje kod njega.

Da bi mu "zasladio" dolazak Frank mu ukazuje na njegovu omiljenu susjedu  koja se svake večeri presvlači ispred širom otvorenog prozora. Jake postaje opsednut njome i u pokušaju da je upozna uspijeva da se umiješa kada joj neki lopov ukrade torbicu, ali tu se susreće i biva onemogućen sa svojom fobijom, tj. obuzima ga napad klaustofobije kada lopov uđe trćeći u tunel.

Jake je svijedok jednog ubojstva ali tada otkriva da policija voli da pripiše zločine "vojaerima". Jake je uvijeren da postoji i  mnogo "slučajnosti", koje će morati da otkrije sam, bez uplitanja policije.


Komentari (0)

Foto