Unutarnji neprijatelj (1994)

The Enemy Within (Originalni naziv)

triler drama

Pukovnik američke vojske istražuje urotu neviđenih razmjera

 
Režija: Jonathan Darby
Scenarij: Ronald Bass, Darryl Ponicsan, Fletcher Knebel, ...
Uloge: Forest Whitaker, Jason Robards, Sam Waterston, Dana Delany

Filmografija

Za samo 69 sati Američki će vojni vođe svrgnuti vlast koju su prisegnuli štititi. Samo ih jedan čovjek može zaustaviti – no, vrijeme mu brzo istječe.

Pukovnik Mac Casey (Forest Whitaker) je profesionalni vojnik, časnik u Združenom Stožeru u Washingtonu. Predan svome poslu, predsjedniku (Sam Waterson), svojoj stožernoj upraviteljici (Dana Delany) i iznad svega, zemlji kojoj svi zajedno služe, Casey živi svoj život strogo poštujući pravila. No, predsjednik se oštro sukobljava sa Caseyevim nadređenim, generalom Lloydom (Jason Robards), oko smanjenja proračuna za koje Lloyd misli da će kompromitirati vojsku Sjedinjenih Država.

Caseyev sumnjen se pokažu točnim kada otkrije da je general Lloy naredio upotrebu prave municije tijekom rutinske taktičke vježbe, i da je rasporedio naoružano osoblje na strateškim položajima širom zemlje. Casey je siguran da se sprema državni udar koji će srušiti vladu Sjedinjenih Država i postaviti generala Lloyda na vlast, no može li to dokazati prije nego bude prekasno?

Vrijeme brzo istječe i dok tenkovi zauzimaju položaje Casey mora riskirati svoju karijeru i život kako bi se uspješno suprotstavio neprijatelju u vlastitim redovima.


Komentari (1)

Foto