Dosje Golgota (2010)

Die Akte Golgatha (Originalni naziv)

avantura

Spisateljica i liječnika na tragu su tajne čije će otkriće promijeniti lice kršćanstva

 
Režija: Zoltan Spirandelli
Scenarij: Conny Lens
Uloge: Marco Girnth, Katharina Schüttler, Nina Hartmann, Stephan Grossmann

Filmografija

Nakon tajanstvenog otkrića u planinama Izraela, priznati arheolog profesor Schlesinger umire tijekom transplantacije jetre u rodnoj Njemačkoj. Smrt nije bila nesretan slučaj. Transplantirani organ je bio otrovan! Njegova lijepa i poznata kći Felicia, autorica najprodavanijih romana, odlučuje zajedno sa kirurgom Gregorom Gropiusem, čovjekom optuženim za ubojstvo njenog oca, otkriti tko je pravi ubojica.

Mlada spisateljica i bezosjećajni liječnik su čudan par. Tijekom putovanja širom Europe s ciljem rješavanja zagonetke ubojstva spisateljičinog oca, oni cijelo vrijeme vode briljantnu ali žestoku razmijenu mišlenja. Tragovi ih dovode do glavnih središta kršćanstva – Rima, Vatikana, Jeruzalema i Torina.

Ispostavlja se da je njihov neprijatelj vrlo kozervativni katolički red, koji ne preže ni pred čime kako bi sprječio Feliciu i Gregora u otkrivanju tajne koja skriva više od Schelsingerove smrti. To je tajna koja bi mogla uzdrmati temelje kršćanskog svijeta. Počinje smrtonosna potraga za istinom...


Komentari (0)

Foto