ponedjeljak, 29.04.2024 16:05

Dnevnik ljubavi (2013)

Çalıkuşu / Calikusu (Originalni naziv)

drama romantika povijesni

Priča o gubitku, nedaćama i snazi ljubavi

sez.1 ep.6Kamran dolazi po noći u školu da bi se pomirio s Feride. Na poslu ljubomorni kolega Vasfi tuži Kamrana i Selima glavnom doktoru. Besime je sumnjičava kad Selim traži ključeve Sejfettinove radnje. Zbog pogoršanja Sejfettinovog stanja, Kamran se odlučuje da mu urade direktnu transfuziju krvi od njega. Osoblje je svjesno da on radi nešto ilegalno, ali to je jače od njega. Selim govori Kamranu da se on odavno viđa s Feride i traži od njega saglasnost. Kamran odbija.
 
Režija: Çagan Irmak, Dogan Ümit Karaca
Scenarij: Resat Nuri Güntekin, Sevgi Yilmaz
Uloge: Bengü Ergin, Ebru Helvacioglu, Fehmi Karaarslan, Nurcan Sirin, ...

Filmografija

Popularnu seriju režirao je cijenjeni redatelj Çağan Irmak, a snimljena je prema knjizi „Çalıkuşu“, turskog književnika Resata Nurija Guntekina. Zanimljivost je da u ovoj napetoj drami ljubavnike Feride i Kamrana tumače glumci koji su se zaljubili i u stvarnom životu i po mnogima su najpopularniji turski slavni glumački bračni par.

Veći dio godine Feride (Fahriye Evcen) provodi školujući se u internatu, a za vrijeme školskih praznika dolazi kod svoje tete po majčinoj strani. Tijekom posjete rođacima, zaljubljuje se u svojeg starijeg rođaka, šarmantnog i odvažnog mladog liječnika Kamrana (Burak Özçivit). Romansa između očaravajuće Feride i Kamrana nailazi na mnoge izazove i prepreke, na put njihovoj ljubavnoj sreći stat će i Kamranov prijatelj Selim (Deniz Celiloğlu), život će razdvojiti ljubavnike i odvesti ih u različite smjerove. Feride će napustiti odabranika svojeg srca, no to neće biti dovoljno da ugasi njihovu ljubav.

Komentari (0)

Foto