Jackpot (2011)

Arme Riddere / Jackpot (Originalni naziv)

akcija kriminalistički crna komedija

Oscar Svendson nađen je u striptiz-baru s puškom u ruci i okružen s osam mrtvih tijela

 
Režija: Magnus Martens
Scenarij: Magnus Martens, Jo Nesbo
Uloge: Kyrre Hellum, Henrik Mestad, Marie Blokhus, Mads Ousdal, Andreas Cappelen...

Filmografija

Kriminalistička crna komedija. Oscar Svendson nađen je u striptiz-baru s puškom u ruci i okružen s osam mrtvih tijela. Priveden je i odmah ga je ispitao inspektor Solar poznat po vrlo originalnom načinu razgovora s okrivljenicima. Oscar, koji još uvijek ne zna nalazi li se na ispitivanju u svojstvu svjedoka ili okrivljenika, vraća se na početak priče kad se počeo družiti s novim poznanicima koji su sve samo ne bezazleni ljudi. Vraća se u vrijeme kada je osvojen Jackpot...

Kriminalistička crna komedija snimljena prema priči popularnog norveškog pisca kriminalističkih romana Joa Nesboa (Lovci na glave) o čovjeku koji prepuštajući se lošem društvu završi iza rešetaka nakon niza bizarnih i crnohumornih događaja.

Režiju potpisuje Magnus Martens, norveški redatelj televizijskih serija s pokojim izletom u dugometražni film, koji je vrlo spretno režirao priču punu ubojstava, nestalih mrtvih tijela i podjele novca. Glumački ansambl sastavljen je od norveških glumaca među kojima se ističe uloga inspektora kojeg glumi Henrik Mestad, uloga Oscara kojeg tumači Kyrre Hellum te uloga Thora Eggena kojeg igra Mads Ousdal.


Komentari (0)

Foto