Recept za život (2007)

Waitress (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Mlada konobarica se pokušava izboriti za novi početak

 
Režija: Adrienne Shelly
Scenarij: Adrienne Shelly
Uloge: Keri Russell, Nathan Fillion, Cheryl Hines, Andy Griffith

Filmografija

Nemojte nipošto propusititi ovu slatku i drsku komediju spisateljice i redateljice Adrienne Shelly o snazi prijateljstva, majčinstva i drugih prilika, sa blistavom Keri Russell u glavnoj ulozi.

Jenna (K. Russell) živi u gradiću na jugu Amerike, radi u piteriji u kojoj peče izvrsne i originalne pite kojima se gosti dive. Nezadovoljna svojim bračnim životom i grubim mužem infantilnih emocija, Jenna bi rado pobjegla, no kako skoro sav novac koji zaradi mora dati Earlu, tako joj ništa drugo ne preostaje nego i dalje trpjeti i kriomice skupljati novac. Jedine prijatelje koje Jenna ima su dvije kolegice, konobarice, Becky (C. Hines) i Dawn (A. Shelly). Jennin san je sudjelovati na pita - natjecanju u obližnjem gradu te osvojiti 25.000 $. Međutim, Jenna ostane u drugom stanju te ode liječniku, a tamo je umjesto stare liječnice dočeka dr. Pomatter (N. Fillion). Simpatija je uzajamna...

Film o ženi uhvaćenoj u klopku lošeg braka i dosadne svakodnevice koja usprkos svom dubokom nezadovoljstvu radost pronalazi u izradi originalnih pita te druženju sa svojim kolegicama. Jennu igra K. Russell, glumica koja je našoj publici poznata kao protagonistica u seriji Felicity za koju je nagrađena Zlatnim globusom, dok ulogu Dawn tumači redateljica filma, Adrienne Shelly, svestrana filmašica (glumica, redateljica, scenaristica) poznata po brojnim ostvarenim ulogama u nezavisnim produkcijama kojoj je Waitress ujedno bio i zadnji film. Naime, za vrijeme postprodukcije filma Adrienne Shelly je tijekom pljačke ubijena u svom stanu na Manhattanu.


Komentari (2)

Foto