Razotkrivanje (1994)

DISCLOSURE (Originalni naziv)

triler drama

Uspješan poslovni čovjek se nađe pod pritiskom udvaranja i ucjene nove šefice

 
Režija: Barry Levinson
Scenarij: Paul Attanasio
Uloge: Michael Douglas, Demi Moore, Donald Sutherland, Caroline Goodall, ...

Filmografija

Glasoviti romanopisac, scenarist i povremeni filmski redatelj Michael Crichton nakon niza scenarističko-redateljskih angažmana godine 1994. prvi put se okušao i u ulozi producenta, na adaptaciji vlastita romana Disclosure.Film je režirao ugledni Barry Levinson.

U svijetu brojnih brakorazvodnih parnica, Tom (Michael Douglas) i Susan Sanders (Caroline Goodall) čine skladan par koji odolijeva svim životnim nedaćama. Uvijek spremni podržati jedno drugo, sretno nastanjeni u domu iz snova i roditelji dvoje djece, Tom i Susan žive bez razmirica - sve do trenutka kada Tom sazna da ga je zaobišlo dugo očekivano promaknuće. Iako je upravo on bio zaslužan za novi uspjeh tvrtke, Tom otkriva kako je šefovsko mjesto pripalo ambicioznoj Meredith Johnson - njegovoj bivšoj ljubavnici. Zabrinut za svoj posao, Tom odlazi na večeru s Meredith (Demi Moore), samo kako bi doznao da atraktivna poslovna žena želi uložiti u njega mnogo više od dionica...

"Razotkrivanje" pripada gornjem domu Levinsonovih filmova i, kao rijetko napeta i uspjela drama, tek čeka novu kritičarsku afirmaciju. Iako je površinski više nego atraktivan, sa zarazno privlačnom Demi Moore u ulozi negativke, Levinsonov je film u svojoj srži nemilosrdna analiza uredske hijerarhije. Pored intrigantne teme seksualnog zlostavljanja, zanimljivost filma nalazi se upravo u detaljnom prikazivanju načina na koji funkcioniraju veliki poslovi.

Naravno, nimalo ne odmaže seksipilna Demi Moore u ulozi beskrupulozne poslovne žene, a ni Michael Douglas kao čovjek u nevolji. Osim sjajnog Donalda Sutherlanda, izvrstan je posao obavila i renomirana britanska glumica, Caroline Goodall ("Schindlerova lista", serija "Kiparica"), u ulozi Douglasove supruge.

 


Komentari (4)

Foto