Sudbinske godine (2011)

Schicksalsjahre (Originalni naziv)

drama romantika

Jedinstvena i tragična priča o kratkoj i vatrenoj romansi između pijanistkinje i pjevača

 
Režija: Miguel Alexandre
Scenarij: Thomas Kirchner
Uloge: Maria Furtwängler, Pasquale Aleardi, Dorka Gryllus , Birte Glang

Filmografija

Talentirana pijanistkinja Ursula i pjevač Wolfgang se sreću i zaljubljuju u kabaretu, ali Drugi svjetski rat okončava njihovu kratku vezu. Wolfgang je unovačen, Ursula se s njihovo dvoje djece vraća roditeljima u Danzig. Dvije godine kasnije saznaje da je Wolfgang poginuo...

U prvim godinama postratne njemačke obnove, Ursula, koja je upravo izgubila voljenog supruga, nema vremena za tugovanje. Bježeći iz razorenog Danziga, nalazi posao u Rostocku. Kao lavica se bori za opstanak svoje djece, nikad ne misleći na sebe.

Željezna zavjesa se proširila Europom, dijeleći Njemačku na dvije nacije, istočnu i Zapadnu. Ursula iz prve ruke svjedoči represiji  političkih disidenata. To nije socijalizam koji ona prihvaća. Ursula pronalazi prijateljicu u živahnoj Nori, koja pjeva za sovjetske vojnike i zapošljava Ursulu za sviranje klavira.

Naposljetku dvije žene uspijevaju pobjeći na Zapad, gdje nastoje stvoriti novi život za njih i djecu. Tada, krajem 50-ih, nakon godina lišavanja, obnavljanja i represije, jednog dana zazvoni telefon: Wolfgang je živ!
 


Komentari (0)

Foto