Otporan na smrt (2007)

DEATH PROOF (Originalni naziv)

triler horror kriminalistički

Bivši kaskader koristi svoj modificirani auto kao mašinu za ubijanje

 
Režija: Quentin Tarantino
Scenarij: Quentin Tarantino
Uloge: Kurt Russell, Zoe Bell, Rosario Dawson, Vanessa Ferlito, Sydney Poitier, ...

Filmografija

"Otporan na smrt" slavnoga redatelja Quentina Tarantina (Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill, Inglorious Basterdz) duhovit je postmodernistički film koji je s filmom "Planet Terror" Roberta Rodrigueza bio prikazivan kao drugi dio takozvanog Grindhousea, odnosno redateljskog projekta koji anticipira B-filmove i kič proizvodnju američkih sedamdesetih godina.

Kaskader Mike (K. Russell) ne može zatomiti svoje psihopatske porive: opsjednut je mladim djevojkama koje se izazovno ponašaju, te ih slijedi, fotografira i na kraju ih ubije svojim golemim automobilom. Tako se u teksaškom Austinu sprijatelji s djevojkama koje izlaze u tamošnji noćni klub. Nakon nekoliko plaćenih pića i zavodljivog plesa, Mike će krenuti u svoju ubojitu akciju. Isto tako, u gradiću Lebanon u Tennesseeju pronalazi grupu djevojaka koje rade kao glumice i kaskaderke u B-filmovima. Vidjevši ih kako se provode u jurećem automobilu, ni ovaj put neće moći odoljeti da ih ne pokuša ubiti...

Tarantinov se film kroz zabavnu priču o psihopatu opsjednutom ubijanjem djevojaka poigrava s pomalo neukusnom ikonografijom sedamdesetih, a koristeći i redateljeve prepoznatljive nasilne scene koje podsjećaju na agresivne crtane filmove.


Komentari (10)

Foto