Tragač i sile tmine (2007)

The Seeker: The Dark Is Rising (Originalni naziv)

avantura sf

Tinejdžer otkriva da je dio drevne skupine zaštitnika svijetla

 
Režija: David L. Cunningham
Scenarij: John Hodge, Susan Cooper
Uloge: Alexander Ludwig, Christopher Eccleston, Ian McShane, Frances Conroy

Filmografija

Tragač i sile tmine odličan je "fantasy" film; zanimljiva i napeta priča o vremenskoj pustolovini dječaka čija srčanost i odvažnost ispadne tolika da on uspije pobijediti Tamu. Riječ je o adaptaciji drugog dijela istoimenog romana vrlo poznate književnice ZF literature, Susan Cooper (autorica je ovaj roman podijelila u pet tomova, a cijela je priča utoliko zanimljivija što su u poznatu fantasy matricu na majstorski način utkani elementi iz starobritanske mitologije).

Willu (A. Ludwig) će sutra biti točno četrnaest godina. Rodom je Amerikanac, no nedavno se sa svojim roditeljima preselio u gradić u Engleskoj. Sazna da njegovi preci potječu upravo iz toga gradića, a uskoro sazna i da je posljednji od grupe ratnika koji su posvetili svoje živote borbi protiv zločinačkih sila Tame. Putujući kroz vrijeme, Willa će pod zaštitu uzeti ratnici Svjetla, predvođeni Merrimanom (I. McShane) i gđicom Greythorne (F. Conroy). Oni će osposobiti Willa da postane takozvani Tragač, ratnik koji bi preko skrivenih znakova mogao doći do rješenja kako da se suoči s moćnim silama Tame. Budućnost svijeta mogla bi se naći samo u Willovim rukama...
Iako je film kritika solidno prihvatila, zamjerke su mu uputili obožavatelji romana zbog nepoštivanja priče. U njemu nastupaju poznati televizijski glumci, I. McShane (serija Lovejoy) i mladi Kanađanin A. Ludwig.

Komentari (0)

Foto