Dnevnici jedne dadilje (2007)

The Nanny Diaries (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Mlada djevojka se zaposli kao dadilja u bogatoj obitelji

 
Režija: Shari Springer Berman, Robert Pulcini
Scenarij: Shari Springer Berman, Robert Pulcini
Uloge: Scarlett Johansson, Laura Linney, Nicholas Reese Art, Alicia Keys, ...

Filmografija

"Dnevnici jedne dadilje" jedan je od svježijih filmova velike suvremene hollywoodske zvijezde Scarlett Johansson (Izgubljeni u prijevodu, Djevojka s bisernom naušnicom, Završni udarac), najistaknutije nimfete današnjice.

Diplomiravši antropologiju, Anne Bradock nije sigurna tko je ona zapravo i što želi u životu. Doživjevši blokadu na prvom razgovoru za posao, odlazi u park, gdje igrom slučaja spasi sedmogodišnjeg dječaka ispred vozila neopreznog vozača. Dječakova majka, iznimno ljubazna gospođa X, odmah joj ponudi posao dadilje, što Anne nakon kraćeg razmišljanja prihvati. Ubrzo shvati da bogata gospođa nije nimalo ljubazna, da je njezin muž, imućni poslovni čovjek, vara i da je njihovo dijete, dječak Grayer, istodobno zanemaren i beskrajno razmažen. Anne se nakon nekog vremena zbliži s vršnjakom Howardom iz iste stambene zgrade, no boji se da gospođa X ne sazna za to, jer je svoju prethodnu dadilju otpustila zbog toga što je imala dečka...
Film scenaristički i redateljski potpisuje bračni par Shari Springer Berman i Robert Pulcini, istaknuti dokumentaristi čiji je cjelovečernji igrani debi "America Splendor" o kultnom američkom strip autoru Harveyju Pekaru naišao na znatan respekt kritike. Glavni glumac iz tog ostvarenja, ugledni Paul Giammati (Stranputice), u današnjem filmu tumači ulogu gospodina X-a. Spomenimo i zapažen nastup mlade r'n'b zvijezde Alicije Keys u važnoj epizodnoj ulozi junakinjine prijateljice, kao i još jedan izvrstan nastup cijenjene karakterne glumice Laure Linney (Kinsey, Obitelj Savage), ovaj put kao gospođe X.

Komentari (3)

Foto